Akşener: Ülkenin en büyük şehrinin belediye başkanına, mobbing yapılıyor, kumpas kuruluyorsa; o sistem, otoriter bir sistemdir.

İmamoğlu’na destek çıkan Akşener, 2017 referandumunu hatırlatarak “Sırf sistemin başındaki kişi, gıcık oluyor diye, ülkenin en büyük şehrinin belediye başkanına, her türlü kumpas kuruluyorsa; o sistem, otoriter bir sistemdir.” dedi.

16 Nisan 2017'deki mühürsüz oyların kabul edilmesiyle 2018'de de resmen devreye giren Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in bir kez daha hedefindeydi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener, Yeniçağ'ın haberine göre İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek çıkarak, “Eğer ki, bir sistemde; sırf sistemin başındaki kişi, gıcık oluyor diye, sırf sistemin başındaki kişinin, gururu incinmiş diye, sırf sistemin başındaki kişi, korkuyor diye, ülkenin en büyük şehrinin belediye başkanına, her türlü mobbing yapılıyor, her türlü kumpas kuruluyorsa; O sistem, otoriter bir sistemdir.  O sistemin başındaki zat da bir otokrattır. Ve demokratik bir ülkenin geleceği, asla ve asla, tek bir kişinin keyfine bağlanamaz.” dedi.

Akşener sözlerini şöyle noktaladı: "İşte biz, tam olarak bu yüzden; 2017 yılından beri, Türkiye’yi otoriterleşmeye mahkûm eden bu ucube sisteme; ‘Hayır!’ diyoruz.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.