Akşener'e "Partinin Başına Geri Dön" Çağrısı Hiç Beklemediği İsimden Geldi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kurultayda aday olmayacağını duyuran İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e adeta 'Geri dön' çağrısı yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelibayram namazının ardından Alparslan Türkeş'in mezarını ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan BahçeliİYİ Parti'deki olağanüstü kurultay ve İYİ Parti lideri Meral Akşener'in aday olmama yönündeki kararına ilişkin ilk kez konuştu.

"ALTILI MASA TÜRK SİYASETİNDE ÖNEMLİ BİR ÖRNEKTİR "

"Bir konuda kanaatimi söylemek istiyorum: Türkiye'de siyasi tartışmalar, kongreler, yeni yeni adaylar ortaya çıkarmalar süregelmektedir. Her seçim sonrası bir suçlu aranır. Bu suçlu partilerin yönetiminde değil, yönetiminin dışında unsurlar aracılığıyla partilerdeki yenileşmeye yönelik gayretler olarak kendini göstermektedir. 6'lı masa Türk siyasetinde önemli bir örnektir. Partiler kongre kararı alarak yenileşme gayretindedir."

AKŞENER'E 'GERİ DÖN' ÇAĞRISI YAPTI

"Benim düşüncem şudur: Bizden ayrılmış olan bir grup arkadaşımız İYİ Parti'yi kurmuşlardır. İYİ Parti, TBMM'de temsil edilen bir siyasi kurumdur. Şu an için 104 tane siyasi kurumumuz var. Bunlar demokrasinin vazgeçilmez unsurları. Ancak 34'ü siyasi seçime katılabilmektedir. Bu seçimler sonucunda ise birinci anlayış partiyi bölmek, küçültmek, daraltmak.. Meral Akşener'in ayrışma kararından vazgeçerek partinin başında devamını, aday olmayı düşünenlerin de etrafında kenetlenmesini düşünmekteyim." (Halktv)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.