Akşener Bursa'da: "Birisi eyvallah etti, dolar bir günde kaç lira düştü, bunların hepsi giderse.."

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İYİ Parti Genel Balkanı Meral Akşener Bursa'ya geldi.

İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı'nın daveti üzerine 2.500 yeni üyenin kayıt törenine iştirak eden Akşener, Bursalılardan heyecan ve ilgi gördü.

Akşener, Bursa Podyum Davet Salonunda yapılan törende yoğun alkış alan bir konuşma yaptı.

Partisinin ilk kuruluşundan günümüze nasıl geldiklerini özetle anlatan Akşener, özellikle Bursa ve İlçelerindeki esnaf ziyaretlerinde yaptığı tespitlerden ve bu yönlerden vatandaşa sağladıkları faydalardan bahsetti. Akşener'in, konuşması özetle şöyle;

“Seçmenimiz de son derece şuurlu, son derece teyakkuz halinde bir seçmen. Partimizi kuran iradeyle o partiyi mecliste grup kurduran var eden seçmen iradesi aynı sayfada, aynı iradede teyakkuz halinde bir bütün. Onun için ne yapılırsa yapılsın bizim seçmenimiz, bütün araştırmalarda yüzde 97 ile en partisine sahip çıkan seçmen konumunda. Ne yapılırsa yapılsın, seçmenimiz bize karşı, partimize karşı soru işareti edinmiyor. Kendine dair seçmenimizin de ölçüleri var. Biz ne dedik? ‘Milliyetçiyiz, demokratız, kalkınmacıyız’ ve bugünün bu çarpık düzenini demokrasiyi getirerek, hukukun üstünlüğünü getirerek, çarçuru önleyerek, liyakatsizliği ortadan kaldırıp, akraba kayırmacılığını ortadan kaldırıp, liyakatli insanları bu ülkenin yönetimine getirip, kuvvetler ayrılığını gerçekleştirip, çocuklarımızın, gençlerimizin ülkemize dair umudunu yeniden yeşertip o umudun kalıcı hale getirilmesini sağlayacak bir siyasi hareketiz. Buradan bir milim geri adım atmamız mümkün değildir. Sandalyelerimiz uğruna, yeniden bir şey olabilelim uğruna, bu çarpık düzenin sahiplerine, değiştirmeyi ilan ettiğimiz, onur sözünü verdiğimiz, bu düzenin sahiplerinin karşısında ne kafa eğeriz ne fikrimiz değişir ne de ayağımız titrer. 

Yapılan anketlerde yüzde 14-15 bandına oturduk. Bu anketleri de bizler yaptırmıyoruz.  

Giresun’da kahve işletmecisi bir kardeşimiz ‘açım’ diyerek sinir krizi geçirdi. Gittiğim her yer de her ilçede bir veya iki kişi, derdini anlatınca öyle bir hale geliyor ki, gerçekten kendini kaybediyor. Şimdi böyle bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Biz bunların her birini kamuoyuna mal eden ve ağaların, muhteremlerin dikkatini çekmeye gayret eden bir muhalefet anlayışı içerisinde çalışıyoruz. İşte damat gitti, bunu sağlayan İYİ Parti’dir. Ben gidenin arkasından konuşmam. İnsanların suratına söylerim. Ama bunu söylemeden edemeyeceğim, bakın bir bakanın ayrılması, 1 liraya yakın dolar bir kişinin eyvallahıyla gitti, ya toptan gitseler ne olur? Son zamanlarda kafa çıkarılmaya çalışılsa bile suni gündemler Türkiye’de tutmuyor. Esnafı konuşma, çiftçiyi konuşma, köylüyü konuşma, işsiz genci konuşma, tenceresini kaynatmakta zorlanan kadını konuşma ne ala memleket. Bizim derdimiz millet.

Madenlere karşı olmadıklarını ancak Yenişehir Kirazlıyayla’daki durumu sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Oradaki yaşlı genç tepki gösteren insanlarımızın her zaman yanındayız.."  


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.