9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, anıt mezarı başında törenlerle anıldı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, yaşamını yitirmesinin 6. yılında, İslamköy’ün Çalcatepesi’ndeki Anıt Mezarı başında iki ayrı törenle anıldı.

Saygı duruşu ile başlayan ilk törene; Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur,  CHP eski Isparta Milletvekili İrfan Bakır, İçişleri eski Bakanı Mehmet Gazioğlu, Eski bakanlardan Hamdi Üçpınarlar, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile yaşamını yitiren Şevket Demirel'in kızları Neslihan Demirel, Nihan Demirel Atasagun katıldı. 

Cumhurbaşkanlığı çelenginin konulmasının ardından başlayan anma programı, Demirel ailesine taziye ziyareti ile sona erdi. Bu arada İYİ parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur tarafından, Demirel’in Tuzla’daki yazlık evinin bahçesinden getirilen toprak, mozole üstüne serpildi. Antalya’dan gelen bir grup da 9. Cumhurbaşkanının mozolesini gül yaprakları ile donattı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, tören sonrası şunları söyledi:

“Bu gün 6. ölüm yıldönümünde Sayın Cumhurbaşkanımızın kabrinin başındayız, Hatay Milletvekilimiz İsmet Tokdemir ile birlikte. Süleyman Demirel, İslamköy'de doğup, Cumhurbaşkanı olmayı Cumhuriyete borçlu olduğunu, korunması ve kollanması gerektiğini her zaman için söylemiş bir cumhurbaşkanımızdı. Aynı zamanda, farklı farklı siyasi görüşlerin ülke için bir zenginlik olduğunu ve bu şekilde yaklaşılması gerektiğini her zaman ifade etmiştir. Biz de bugün milletvekili arkadaşımla birlikte, partimiz adına buradayız. İslamköy’den sayın cumhurbaşkanımızın doğduğu topraklardan kendisine rahmet diliyoruz.” 

Törene katılanlar daha sonra anıt mezar yakınındaki Süleyman Demirel Demokrasi Müzesi’ni ziyaret etti.

İlk törenin ardından ardından Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Üysal da partililer ile birilkte Demirel'in anıt mezarına geldi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Uysal ve heyetindekiler

İlk törenin ardından ardından Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Üysal da partililer ile birilkte Demirel'in anıt mezarına geldi. Uysal ve heyetindekiler, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından mozoleye çelenk bıraktı.

ANKA Haber Ajansı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.