65 yaş üstü kişilerin sosyal kısıtlamadaki son durumları

BURSA ARENA /Haber Merkezi

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında, 65 yaş üzerinde olan vatandaşların izin belgesiyle 1 ay süreyle memleketlerine gidebileceklerini söyledi.

Bakan Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, 65 yaş üstü kişilerin seyahat durumuna değindi.

''65 yaş üzerinde olan vatandaşlarımız, izin belgesiyle 1 ay süreyle memleketlerine gidebilecekler.'' ifadesini kullanan Koca, şöyle konuştu:

''65 yaş üzeri büyüklerimiz bu dönemde büyük fedakarlık gösterdiler. Bu dönemde en çok hassasiyet gösteren onlar ve gençlerimiz oldu. 65 yaş üstümüze küçük bir müjdemiz olacak. 65 yaş üzeri büyüklerimiz eğer memleketlerine gitme noktasında sabit bir noktaya gittiğinden emin isek ve sağlık sorunları yoksa ilgili kaymakamlıktan 1 aylık tek yönlü gidiş olmak kaydıyla dönmemek üzere bir izin durumu yarından itibaren söz konusu olacak.
 65 yaş üstü olan ve seyahat izniyle gideceği yerde sabit olabilirse, o zaman izinler verilecek. Eğer bu kişilerin gidecekleri yerde sorun olmazsa, geri dönme durumu olmazsa izin verilecek. Kaymakamlıklarımız bunu kontrol ediyor, ona göre izin veriyor olacak.'' (Hibya)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.