6-8 Ekim olayları soruşturmasında PKK'nın dağ kadrosu da var

BURSA ARENA / Haber Merkezi

6-8 Ekim olayları soruşturmasında gözaltı kararı verilenler arasında, terör örgütü PKK'nın dağ kadrosu da var. Örgütün elebaşları Cemil Bayık, Murat Karayılan ve Duran Kalkan hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

TRT'nin haberine göre, Doğu ve Güneydoğu illerinde hayatı durma noktasına getiren 6-8 Ekim olayları sırasında terör örgütü hep sahnedeydi.

Örgütün elebaşları, gençlik ve kadın yapılanmaları ile olayların büyümesinde etkin rol oynadı.

Sözde basın yayın organlarından çağrılar yapıldı, onlarca insanın hayatına mal olan eylemlerin fitili ateşlendi.

Ancak devlet faillerin peşini bırakmadı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ayn El Arab bahanesiyle 2014'te düzenlenen eylemlere ilişkin soruşturma kapsamında 7 ilde 82 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Aralarında HDP'li eski milletvekillerinin de bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

Gözaltı kararı verilen 82 kişini içinde PKK'nın dağ kadrosu da var. Terör örgütü PKK'nın yönetici konumundaki birçok isim için gözaltı kararı çıkarıldı.

Hakkında gözaltı kararı verilenler arasında örgüt elebaşlarından Cemil Bayık, Rıza Altun, Duran Kalkan, Murat Karayılan, Zübeyir Aydar, Remzi Kartal, Sabri Ok, Salih Müslüm Muhammed de yer alıyor.

Örgütün kadın yapılanmasında yer alan Azime Yılmaz ve Hacire Ateş de soruşturma kapsamında arananlar arasına girdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.