43 ilde gerçekleştirilen FETÖ operasyonunda 143 şüpheli gözaltına alındı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ankara’da FETÖ’nün askeri yapılanmasına ilişkin soruşturmada, 143 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Şüpheliler arasında eski kamu görevlileri yer aldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında Ankara merkezli 43 ilde, 143 şüpheli hakkında gözaltı kararı aldı. FETÖ’nün Jandarma Genel Komutanlığı “mahrem imamları” oldukları tespit edilen 61’i eski kamu görevlisi 102 şüpheli hakkında operasyon yapıldı.

Öte yandan, gözaltına alınması için işlem başlatılanlar arasında, sözde üst düzey örgüt mensuplarıyla çok sayıda iletişim kurduğu tespit edilen, örgüt mensubu olduklarına dair ifade ve teşhis tutanağı bulunan, örgütsel kodlamalar ile FETÖ’ye yüksek derecede bağlı oldukları anlaşılan, örgütün emniyet mahrem yapılanmasında yer aldıkları belirlenen, tamamı daha önce rütbeleri sökülen 8’i birinci sınıf, 1’i ikinci sınıf emniyet müdürü yer aldı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.