42 Kişi Çin'den getirildi ve karantinaya alındılar

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Çin'in Vuhan kentinde bulunan 32'si Türk 42 kişi bir Ambulans uçakla Ankara'ya getirildi.  Esenboğa havaalanındaki tedbirli şartlarda karşılanan yolcular Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesi'ne aktarılarak 14 gün için tedbiren karantinaya alındılar.   

Resmi Twitter'da görüntüle

Sağlık Bakanlığınca ambulansa çevrilen TSK'nın  A400 M tipi askeri kargo uçağı da havaalanında en ücra bir köşeye  alındı.  

Milli Savunma Bakanlığı'nca bir açıklama yapılarak,, ""Koca Yusuf Operasyonu” başarılı şekilde tamamlandı. Türk ve dost ülke vatandaşlarını Çin’in Vuhan kentinden alarak Ankara’ya getiren uçağımız yaklaşık 32 saatlik tahliye operasyonunu tamamlayarak Ankara’daki Etimesgut Havaalanına indi"  denildi. 

42 Kişinin de ilk kontrollerde sağlıklı oldukları öğrenildi, ancak virüsün belirtilerinin 14 gün içersiinde ortaya çıkacağından bu süre zarfında müşahade altında tutulacaklar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.