33 sivilin öldürüldüğü Başbağlar Katliamı'nın yıl dönümü

Erzincan'ın Kemaliye ilçesindeki Başbağlar köyünde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen 33 sivilin yüreklerdeki acısı hala taze.

BAŞBAĞLAR KATLİAMI

Başbağlar'da katledilen 33 kişi törenle anıldı - Son Dakika Haberleri

Takvim yaprakları 5 Temmuz 1993'ü gösterirken, Türkiye'nin güvenliğini tehlikeye atan bölücü terör örgütü PKK, Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde katlima imza attı. Köydeki kadınları bir dere kenarına toplayan teröristler evleri yağmalayıp talan etti, değerli eşyaları çalarak evleri ateşe verdi. Evde saklanan 5 kadın ise burada  yanarak şehit oldu. 

Köyde akşam namazı esnasında köydeki camiyi basan ve cemaate terör propagandası yapan hain teröristler meydanda 28 erkeği kurşuna dizdi. Aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda sivil ise yaralandı. 

Katliamın izleri, Başbağlar köyünde bulunan kültür evinde sergileniyor. 

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.