31 Mart Yerel Seçim sandık görevlisi ücreti ne kadar?

'Sandık görevlisi ücreti 2024' konusu, yerel seçimlere az bir zaman kala merak konusu oldu. Peki, sandık görevlisi ücreti ne kadar? Sandık görevlisi başvuru süresi bitti mi?

'Sandık görevlisi ücreti 2024' konusu, milyonlarca vatandaş tarafından araştırılıyor. Türkiye, 31 Mart Pazar günü oy kullanmak üzere sandık başına gidecek. Yerel seçimlere az bir zaman kala 'Sandık görevlisi ücreti ne kadar?' sorusu aratılmaya başlandı. Vatandaşlar, 'Sandık görevlisi başvuru süresi bitti mi?' sorusuna yanıt arıyor. İşte, konuyla ilgili tüm ayrıntılı bilgiler...

SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ 2024: 31 Mart Yerel Seçim sandık görevlisi ücreti ne kadar? Başvurular bitti mi? - Resim: 2

SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ NE KADAR?

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde görev alacak sandık görevlilerinin ücretleri belirlendi. Buna göre, sandık kurulu başkanlarına 2.947 TL, sandık memurlarına 2.088 TL, partili üyelere 1.044 TL ve bina sorumlularına 2.936 TL ücret ödenecek.

SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ 2024: 31 Mart Yerel Seçim sandık görevlisi ücreti ne kadar? Başvurular bitti mi? - Resim: 3

Sandık başkanı ve sandık memurunun ücretleri arasında yaklaşık 900 TL'lik fark dikkat çekiyor. Bu fark, sandık başkanının seçim sürecinin başından sonuna kadar sorumluluğun büyük kısmını üstlenmesine bağlanıyor. Bina sorumlusu ise sandık kurulunun çalışması için gerekli olan ortamın hazırlanmasından sorumlu olduğu için diğer görevlilerden daha yüksek bir ücret alıyor.

Sandık kurulu başkanı - 2947 TL

Memur üye - 2088 TL

Bina sorumlusu - 2936 TL

SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ 2024: 31 Mart Yerel Seçim sandık görevlisi ücreti ne kadar? Başvurular bitti mi? - Resim: 4

SANDIK GÖREVLİSİ BAŞVURULARI BİTTİ Mİ?

Yüksek Seçim Kurulu YSK tarafından yayımlanan seçim takvimine göre sandık görevlisi başvuruları son olarak 24 Şubat Cumartesi gününe kadar seçim kurullarına gerçekleşti.

SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ 2024: 31 Mart Yerel Seçim sandık görevlisi ücreti ne kadar? Başvurular bitti mi? - Resim: 5

SANDIK GÖREVLİSİ ŞARTLARI

Seçimde sandık başında görev almak isteyenler, sandık görevlisi başvuru şartları için seçim kurullarının duyurularını takip etmelidir.

TV100'de yer alan haber ve bilgilere göre, sandık görevlisi olmak için genel olarak şu şartlar aranmaktadır:

-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

-18 yaşını doldurmuş olmak,

-Herhangi bir siyasi parti üyeliğine sahip olmamak

-Herhangi bir suçtan hüküm giymemiş olmak

Başvuru yapan kişiler için seçim kurulu tarafından belirlenen eğitim programlarına katılmaları zorunlu olabilir. Eğitimin ardından sandık görevlisi olarak atama işlemlerinin yapılması beklenmektedir.

İdare amirleri, zabıta amir ve memurları, Askeri Ceza Kanunu'nun 3. maddesinde yazılı (sivil memurlar dâhil) askeri şahıslar, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri ve adaylar sandık kurullarına seçilemezler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.