2022 Türkiye Bursları başvuruları başladı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türkiye’de yüksek öğrenim imkanı sunan Türkiye Burslarının 2022 başvuruları, 10 Ocak 2022’de başladı. Başvurular 20 Şubat 2022 tarihine kadar devam edecek.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB), yurt dışından Türkiye’ye gelerek, Türkiye’nin seçkin üniversitelerinde okuyacak öğrencilere yönelik, Türkiye Bursları programına 2022 yılı için başvurular 10 Ocak tarihinde başladı.

YTB’den yapılan açıklamaya göre, 2022 başvuruları, tüm ülkelerden lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim almak isteyen adaylara 20 Şubat tarihine kadar (tek dönemde) açık olacak.

Beş adımda 2022 Türkiye Burslarına başvuru rehberi: https://turkiyeburslari.gov.tr/applysteps

2022 Türkiye Burslarına başvuru yapmak için: https://tbbs.turkiyeburslari.gov.tr/

TÜRKİYE’NİN ULUSLARLARASI YÜKSEKÖĞRENİM BURS MARKASI: TÜRKİYE BURSLARI

Bilindiği gibi Türkiye Bursları, üniversite bölüm yerleştirmesi, aylık burs, üniversite harcı, sağlık sigortası, yurt, barınma, ücretsiz mesleki ve akademi programlar ve gidiş-dönüş uçak bileti imkanlarıyla dünyanın en kapsamlı burs programı olarak öne çıkıyor. Lisans ve Lisansüstü Programlar çerçevesinde başvurular Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora düzeyinde eğitim almak isteyen adaylara açık oluyor. Araştırma Bursları, Başarı Bursları ve KATİP gibi diğer programlar farklı başvuru dönemlerine sahip olduğundan YTB’nin internet sitesinde ve sosyal medya kanallarında duyuruluyor.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.