19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ Kutlu Olsun!..

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bugün Türkiye’de Gaziler Günü kutlanıyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Eylül 1921 tarihinde “Gazi” ünvanını almasına atfen her yıl bu tarihte Gaziler Günü kaydediliyor.

99 YIL ÖNCE BUGÜN

Milli Mücadele’nin (İstiklal Harbi-Kurtuluş Savaşı) en kanlı çarpışmalarının yaşandığı, işgalci Yunan ordusunun bozguna uğratıldığı Sakarya Meydan Muharebesi Zaferinden sonra 19 Eylül 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Mustafa Kemal Paşa’ya (Atatürk) Mareşal rütbesi ve Gazi unvanını verdi.

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Sakarya Meydan Muharebesi’nin ardından TBMM tarafından verilen bu unvan, o günden sonra “Gaziler Günü” olarak kutlanmaya devam ediyor.

Kurtuluş Savaşından bu güne, Türk tarihinin geçmişi ve geleceğindeki mücadelelerinde hayatını kaybeden ve vatanı uğrun bedel ödeyen tüm gaziler için 19 Eylül tarihi, bir gurur günü olarak kaydediliyor. 

...

Tüm Gazilerimize minnettarız, tüm Şehitlerimizin ruhları şad olsun.

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN!..

BURSA ARENA E'GAZETE

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.