1 ve 2 Eylül'de Öğretmenler idari izinli sayılacak

Katıldığı bir canlı yayın programında konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yeni eğitim öğretim yılının 12 Eylül’de başlayacağını, öğretmenlerin ise hazırlıklar öncesi 1-2 Eylül’de idari izinli sayılacaklarını ve 5 Eylül’de okullara geleceklerini söyledi.


"1-2 Eylül’de öğretmenlerimiz idari izinli sayılacak"
TV100'deki habere göre Bakan Özer, “Öğretmenlerin Haziran mesleki eğitim çalışmaları ÖBA üzerinden yapılmıştı. Bu sene nasıl devam edecek yine online mi olacak?” sorusunu “Şimdi bu vesile ile sizin kanalınız vesilesi ile duyurmuş olalım. 12 Eylül’de eğitim öğretim yılı, okullarımızı açacağız. 1 Eylül’de öğretmenlerimiz normalde okula gelecekti. Perşembe Cuma 1-2 Eylül’de okullarda eğitimler başlayacaktı. Buradan tüm öğretmenlerimize müjdeyi paylaşalım. 1-2 Eylül’de öğretmenlerimiz idari izinli sayılacak. Dolayısıyla 5 Eylül’de öğretmenlerimiz okula gelerek hazırlık süreçlerine dahil olacak.” diyerek cevaplandırdı. 



İdari izin nedir?
İdari izin ya da diğer adıyla idari tatil sadece 657 sayılı kanun kapsamında yer alan devlet memurlarını kapsayan bir izin türüdür. İdari izin verildiğinde devlet memurları haricinde özel sektör çalışanları bu izinden faydalanamamaktadır. Sadece memurlar değil, devlet sanatçıları, belediye görevlileri, devlet sahne sanatçıları da idari izinli sayılmaktadır. İdari izin bir bakıma kişinin çalıştığı kurum tarafından verilen izin anlamını taşımaktadır. İdaresi izin, Bakanlar Kurulu kararı neticesinde çalışma gününün tatil ilan edilmesi demektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.