1 Haziran sonrası yaşanacakları anlattı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Deniz Çalışkan Odabaş, 1 Haziran sonrası alınacak kararlar için şehirlere göre düzenlemeye gidilebileceğini belirtti. Odabaş, açık alanda maske zorunluğunun kalkacağı konusunda da açıklamada bulundu.

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Deniz Çalışkan Odabaş, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dışarı çıkıldığında 2 metre mesafede başka kimse yoksa maske takılmasına gerek olmadığına dair sözlerini hatırlatarak, "Açık alanların desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Açık alanda ve 2 metre mesafenin korunduğu noktada biraz daha rahat davranılabilir" ifadelerine yer verdi.

"VAKALARIN YOĞUN OLDUĞU İLERDE FARKLI ÖNLEMLER ALINABİLİR"

Milliyet'ten Aykut Yılmaz'ın haberine göre, 1 Mart’ta olduğu gibi, 1 Haziran’dan itibaren illerin risk durumuna ve bunu gösteren renklendirilmiş haritaya göre atılıp atılmayacağına ilişkin soru üzerine de Odabaş, şunları kaydetti:

"En son renklendirilmiş harita mart ayında açıklandı. Kısmi ve tam kapanma dönemlerinde de tüm Türkiye genelinde uygulamalar oldu.
Açıkçası bu şekliyle devam edip etmeyeceğinin kararı kabinede netleşecek diye düşünüyorum.
Yüksek riskli olan illerde İl Hıfzıssıhha kurulları halen yetkili. Daha farklı önlemler de alabilirler.
Bu pandeminin başından beri işleyen bir sistemimiz aslında. Kümelenmelerin olduğu, vaka sayılarının yoğun olduğu il ve ilçeler için farklı önlemler de alınabilir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.