UEFA Avrupa Ligi Finalinde, Villarreal - Manchester United maçı heyecanla bekleniyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

UEFA Avrupa Ligi finalinde Villarreal - Manchester United ile karşı karşıya geliyor. Villarreal - Manchester United maçı saat kaçta, Villarreal - Manchester United hangi kanalda gibi soruların yanıtları..

UEFA Avrupa Ligi'nde final maçında Villarreal - Manchester United ile karşı karşıya gelecek. Villarreal - Manchester United maçı saat kaçta, Villarreal - Manchester United canlı yayını,Villarreal - Manchester United hangi kanalda, Villarreal - Manchester United şifresiz mi gibi aramaların yanıtları haberimizde.

ARALARINDAKİ MAÇLAR
Villarreal ile Manchester United, UEFA Avrupa Ligi'nde ilk kez karşılaşacak.

İki takım, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise daha önce 4 kez karşı karşıya gelmesine rağmen bu maçların hiçbirinde kazanan taraf olmadı.

Şampiyonlar Ligi 2005-2006 ile 2008-2009 sezonlarında gruplarda dört kez karşılaşan taraflar, bu müsabakalarda ağları sarsamadı ve tüm maçlar, 0-0 sonuçlandı.

VILLARREAL İLK KUPANIN PEŞİNDE

UEFA Avrupa Ligi'nde ilk kez bu sezon finale adını yazdıran Villarreal, bu organizasyonda tarihinin ilk kupasına uzanmak için İspanyol teknik direktör Unai Emery'ye güveniyor.

Futbol Arena'nın haberine göre, UEFA Avrupa Ligi kupasını Sevilla'yı çalıştırdığı dönemde 3 kez üst üste elde eden Emery, aynı başarıyı Villarreal çatısı altında tekrarlaması halinde bu turnuvada en çok şampiyonluk yaşayan teknik direktör unvanının da yeni sahibi olacak.

UEFA Avrupa Ligi'ne grup aşamasından katılan Villarreal, Demir Grup Sivasspor'un da yer aldığı I Grubu'nu lider tamamlamasının ardından son 32 turunda Salzburg, son 16 turunda Dinamo Kiev, çeyrek finalde Dinamo Zagreb ve yarı finalde Arsenal'i eleyerek finale ulaştı.

Villarreal, finali kazanırsa kupaya uzanan beşinci İspanyol takımı olacak. Daha önce kupayı 6 kezle en çok müzesine götüren Sevilla'nın yanı sıra Atletico Madrid, Real Madrid ve Valencia, Kupa 2'de şampiyonluk sevinci yaşamıştı.

Tarihinde iki kez Intertoto Kupası'nı kazanan Villarreal, daha önce 2003-2004, 2010-2011 ve 2015-2016 sezonlarında Avrupa Ligi'ne yarı finalde veda etmişti.

MANCHESTER UNITED İKİNCİ KUPANIN PEŞİNDE

Manchester United, 2009'dan bu yana yeni formatı ve adıyla oynanan turnuvada 2016-2017 sezonunda şampiyonluğa ulaştı.

O sezon finalde Hollanda'nın Ajax takımını 2-0 mağlup ederek kupaya uzanan İngiltere temsilcisi, aynı başarıyı ikinci kez tekrarlamak istiyor.

Norveçli teknik adam Ole Gunnar Solskjaer yönetiminde ilk kez kupa mücadelesi verecek Manchester ekibi, rakibine üstünlük sağlaması halinde Avrupa Ligi'nde İngiliz takımlarının 10'uncu zaferine imza atacak.

Manchester United'ın yanı sıra daha önce Liverpool (3), Tottenham (2), Chelsea (2) ve Ipswich Town, Kupa 2'den zaferle ayrılmıştı.

VILLARREAL FİNALE KADAR KAYBETMEDİ

Turnuvaya grup aşamasında giren Villarreal, çıktığı 14 maçın 12'sinden galip ayrılırken, sadece 2 karşılaşmada beraberlik yaşadı.

İspanya temsilcisi, namağlup unvanıyla turnuvanın bu sezon en dikkati çeken performanslarından birine imza attı.

UEFA Avrupa Ligi tarihinin eleme turlarında 24 maçta kazanarak Sevilla'nın rekoruna ortak olan Villarreal, kupaya uzanması halinde bu rekorun da yeni sahibi olacak.

Villarreal'in hücum gücüne finale kadar attıkları 6'şar golle önemli katkı sağlayan İspanyol forvetler Gerard Moreno ve Paco Alcacer, Manchester United karşısında da Unai Emery'nin en güvendiği isimler arasında yer alacak.

MANCHESTER UNITED FİNALE KADAR BİR KEZ KAYBETTİ

UEFA Avrupa Ligi finalinde İspanya'nın Villarreal takımıyla karşılaşacak İngiltere temsilcisi Manchester United, finale gelene kadar sadece bir kez yenildi.

İngiltere temsilcisi, Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki 2 numaralı organizasyonunda son 32 turundan itibaren 8 maça çıktı. Bu karşılaşmalardan 5'ini kazanan Manchester United, 2 beraberlik ve bir mağlubiyet yaşadı. Solskjaer'in öğrencileri, rakip fileleri 18 kez havalandırırken, kalesinde ise 6 gol gördü.

Son 32 turunda İspanya'nın Real Sociedad takımını 4-0 ve 0-0'lık skorlarla eleyen Manchester ekibi, son 16'da İtalyan rakibi Milan'ı 1-1 ve 1-0 ile saf dışı bıraktı.

Manchester United, çeyrek finalde Granada'yı (2-0, 2-0), yarı finalde ise Roma'yı (6-2 ve 2-3) geçerek finalin yolunu tuttu.

EN GOLCÜ OYUNCULAR

Manchester United'ın bu sezon UEFA Avrupa Ligi'ndeki en golcü futbolcuları, Portekizli orta sahası Bruno Fernandes ile Uruguaylı forveti Edinson Cavani oldu.

Sekiz maçta forma giyen Bruno Fernandes ile 4 karşılaşmada görev alan Cavani, Avrupa Ligi'nde takıma 5'er gol kazandırdı.

Marcus Rashford ve Paul Pogba 2'şer kez rakip fileleri havalandırırken, Mason Greenwood, Amad Diallo ve Daniel James ise birer gol buldu.

Kupa 2'deki tüm maçlarda oynayan Bruno Fernandes, Greenwood ve Aaron Wan-Bissaka da takımın en istikrarlı isimleri olarak kayıtlara geçti.

Villarreal'in bu sezon UEFA Avrupa Ligi'ndeki en golcü futbolcuları Gerard Moreno ve Paco Alcacer oldu.

Tecrübeli futbolcular, takımlarının final yolculuğuna 6'şar golle önemli katkıda bulundu.

Kolombiyalı oyuncu Carlos Bacca 3, Nino Rodriguez, Baena Rodriguez ve Raul Albiol da 2'şer golle Villarreal'in final yolculuğuna katkı sağladı.

MUHTEMEL 11'LER

Villarreal: Rulli, Foyth, Albiol, Pau Torres, Pedraza; Parejo, Capoue, Trigueros; Yeremi Pino, Bacca, Gerard Moreno.

Manchester United: De Gea, Wan Bissaka, Bailly, Lindelöf, Shaw; Mc Tominay, Bruno Fernandes, Fred, Pogba; Rashford, Cavani

Villarreal - Manchester United saat kaçta, hangi kanalda?

UEFA Avrupa Ligi 2020-2021 sezonu finalinde İspanya'nın Villarreal ve İngiltere'nin Manchester United takımları, TSİ 22.00'de Polonya'daki Gdansk Stadı'nda kupayı müzelerine götürebilmek için mücadele edecek.

Müsabakayı, Fransız hakem Clement Turpin yönetecek. Karşılaşma, beIN Sports Haber kanalından canlı yayımlanacak. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle karşılaşmayı stadyum kapasitesinin yüzde 25'ine denk gelen 9 bin 500 taraftar, tribünlerden takip edebilecek.

Finalde takımların her biri, maçın normal süresi boyunca 5 oyuncu değişikliği hakkı kullanabilecek. Finalin uzatmalara gitmesi halinde takımlara fazladan birer oyuncu değiştirme hakkı daha verilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.