Türkiye'nin aerobik cimnastik tarihinin büyükler kategorisinde bir ilk! Bakü'de tarihi zafer

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türk milli sporcu Ayşe Begüm Onbaşı, Bakü’de Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonu olarak altın madalya elde etti. Böylece Onbaşı, Türkiye’ye aeraobik cimnastik tarihinin büyükler kategorisindeki ilk dünya şampiyonluğunu ve ilk madalyasını kazandırdı.

Türkiye Cimnastik Federasyonundan dün yapılan açıklamaya göre, 19 yaşındaki Red Bull sporcusu Ayşe Begüm Onbaşı, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonasında bireysel kadınlar finalinde 21.850 puanla altın madalya kazandı ve dünya şampiyonu oldu.

TÜRKİYE’NİN AEROBİK CİMNASTİK’TEKİ İLK DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU MADALYASI

Ayşe Begüm Onbaşı bu başarısıyla Türkiye’nin aerobik cimnastik tarihinin büyükler kategorisinde ilk Dünya şampiyonluğunu ve Dünya Şampiyonası seviyesinde ilk madalyasını kazandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN TEBRİK TELEFONU VE PAYLAŞIMI

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanan milli sporcu Ayşe Begüm Onbaşı’yı arayarak tebrik etti. Erdoğan, ayrıca dünya şampiyonu olan sporcu Ayşe Begüm Onbaşı için sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitterhesabından yaptığı paylaşımda, “Türkiye seninle gurur duyuyor Ayşe kızım. Senin ve tüm genç evlatlarımın başarılarının devamını canı gönülden diliyorum. Gözlerinden öpüyorum. Nice şampiyonluklara” dedi.

Erdoğan’ın paylaşımında Onbaşı’nın madalya töreninde yaşadığı gurur ve duygu dolu anlarının yansıdığı video da yer aldı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.