Türkiye Milli Takımı, İtalya'da Paralimpik Yüzme Dünya Serisi'ne 8 madalyayla başladı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Paralimpik Yüzme Dünya Serileri’nde mücadele eden Türkiye Milli Takımı, müsabakaların ilk günde 8 madalya elde etti. Paralimpik Yüzme Dünya Serileri’nde Türkiye’nin milli sporcuları Sümeyye Boyacı ve Sevilay Öztürk, 50 metre sırtüstü ve 200 metre serbest stil finallerinde birlikte mücadele ederek kürsüye de birlikte çıktı.

İtalya’nın Udine kentindeki Lignano Sabbiadoro’da dün başlayan Paralimpik Yüzme Dünya Serileri’nin Türkiye milli sporcuları Sümeyye Boyacı ve Sevilay Öztürk, 50 metre sırtüstü ve 200 metre serbest stil finallerinde birlikte birlikte yarışarak kürsüye çıktı.

SÜMEYYE BOYACI REKOR TAZELEDİ

Bedensel Engelliler Spor Federasyonundan dün itibarıyla açıklanan sonuç bilgilendirmesine göre Sümeyye Boyacı, kadınlar 50 metre sırtüstünde 43.83’lük derecesiyle birinci olarak altın madalya kazanırken, Sevilay Öztürk 45.97’lik derecesiyle ikinci oldu ve gümüş madalya elde etti. Sümeyye Boyacı, bu sonuçla 2019 Dünya Şampiyonası’ndaki 44.74’lük derecesini 0.91 saniye geliştirdi. Sümeyye ve Sevilay’ın bu yarıştaki sonuçları gençler kategorisinde de değerlendirildi ve ilk iki sırayı alan milli yüzücüleri madalya sayısını 4’e çıkardı.

Sümeyye Boyacı, 200 metre serbest stil gençler kategorisi finalinde ise 03.23.51’lik derecesiyle ikinci, Sevilay Öztürk 03.30.77’lik derecesiyle üçüncü oldu.

KORAL BERKİN KUTLU KATEGORİSİNDE TEK ŞAMPİYON OLDU

200 metre serbest stil erkekler finalinde mücadele eden Koral Berkin Kutlu, 02.58.42’lik derecesiyle ikinci olarak gümüş madalyaya uzanırken, Berkin’in derecesi gençler kategorisinde de değerlendirildi ve bu kategoride tek sporcu olan yüzücümüz altın madalya kazanmış oldu.

Türkiye milli takımı, böylece serinin ilk gününde 3 altın, 4 gümüş ve 1 bronz olmak üzere toplam 8 madalya elde etti. Organizasyonun İtalya etabındaki yarışlar bugün sona erdi.

QHA / Ayyıldız Huri Kaptan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.