Türk güreşçiler Ukrayna'dan 4 madalya ile dönüyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türkiye’nin milli güreşçileri Ukrayna Outstanding Güreş Turnuvası’nda 1 altın ve 3 gümüş olmak üzere toplam 4 madalya kazandı.

Türkiye Güreş Federasyonundan bugün yapılan açıklamaya göre; Ukrayna’daki güreşte güçlü ülkelerin katıldığı mini dünya şampiyonası düzeyinde düzenlenen 24. Outstanding Uluslararası Güreş Turnuvasında Türk güreşçiler, 1 altın 3 gümüş olmak üzere toplam 4 madalya kazandı. Ukrayna Outstanding Güreş Turnuvasında, serbest stilde Avrupa şampiyonu milli güreşçi Süleyman Karadeniz altın, Soner Demirtaş ve Ramazan Sarı ile grekoromen stilde Kerem Kamal gümüş madalya elde etti.

ŞAMPİYON GÜREŞÇİ, EV SAHİBİ UKRAYNALI GÜÇLÜ RAKİBİNİ YENDİ

97 kg Avrupa Şampiyonu güreşçi Süleyman Karadeniz Alman, İsviçreli ve Gürcü rakiplerini yenerek finalde ev sahibi Ukraynalı güçlü rakibi Olimpiyat 2’ncisi Valeri Andretisev ile karşılaştı. Süleyman Karadeniz Olimpiyat 2’ncisi Ukraynalı Valeri Andretisev’i müthiş bir mücadele sonunda yenerek altın madalya kazandı. Türk güreşçi aynı zamanda Ukraynalı rakibini Dünya Kupasında da yenerek 3’üncü olmuştu.

3 GÜMÜŞ MADALYA

79 kg Ramazan Sarı, Belarus ve iki Ukraynalı rakiplerini yenerek çıktığı finalde Avrupa Şampiyonu Gürcü Nika Kenchadze’ye yenildi ve gümüş madalya kazandı.
74 kg Soner Demirtaş ile Grekoromende Kerem Kamal dün Gümüş Madalya kazanmıştı.
Kadınlarda 65 kg İsveçli Avrupa Şampiyonu Hanna Johansson’a yarı finalde yenilen
Aslı Demir, Bronz Madalya maçında repesajda Aslı Tuğcu’yu yenen Ukraynalı rakibine yenilerek turnuvayı beşinci olarak kapattı.

Ukrayna Outstanding Güreş Turnuvasında Türk güreşçiler:

Serbest Stilde:

1 Altın Madalya (Süleyman Karadeniz)

2 Gümüş Madalya (Soner Demirtaş, Ramazan Sarı)

Grekoromende:

1 Gümüş Madalya (Kerem Kamal)

OLİMPİYAT KALİFİKASYON ÖNCESİ TEST TAMAMLANDI

Güreşte iddialı olan ev sahibi Ukrayna ile Azerbaycan, İran, Gürcistan, Özbekistan, Kırgızistan gibi güçlü rakiplerle mücadele eden güreşçiler, Olimpiyat Kalifikasyon Turnuvaları öncesi son durumlarını test etmiş oldu.

Ukrayna Turnuvasında Olimpiyat Vizesi alan erkeklerde; Rıza Kayaalp Taha Akgül, Cenk İldem ve Süleyman Atlı ile Selim Yaşar Fazlı Eryılmaz Mustafa Kaya, Haydar Yavuz, Yunus Emre Başar, kadınlarda; Yasemin Adar, Elif Jale Yeşilırmak, Buse Tosun, Evin Demirhan, Bedia Gün, Zeynep Yetgil gibi önemli isimler katılmadılar.

TÜRK GÜREŞÇİLER MART’TA MİNDERDE OLACAK

Türk güreşçiler gelecek hafta 4-7 Mart tarihlerinde İtalya Matteo Pellicone Ranking Series Turnuvasına katılacak. Daha sonra da 18 Mart tarihinde Budapeşte’de yapılacak Tokyo Olimpiyatları Kalifikasyon Turnuvasında mücadele edecekler.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.