TFF yönetim kurulunda kimler var? Mehmet Büyükekşi başkanlığındaki yönetimde kim kimdir?

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türkiye Futbol Federasyonu'nda başkanlığa tek aday olarak seçime giren Mehmet Büyükekşi seçildi. Büyükekşi'nin yönetim kurulu listesinde bazı isimler kulüplerin kontenjanından girdi. Bir önceki yönetimden ise 3 isim yola devam etti.

TFF yönetim kurulunda kimler var? Mehmet Büyükekşi başkanlığındaki yönetimde kim kimdir?  - 1. Foto

Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni yönetiminde dört isim kulüplerin kontenjanından yer aldı. Beşiktaş'tan Murat Aksu, Galatasaray'dan Yusuf Günay, Fenerbahçe'den Nükhet Ezberci ve Trabzonspor'dan Yalçın Orhan yeni yönetimde yer aldılar.

TFF yönetim kurulunda kimler var? Mehmet Büyükekşi başkanlığındaki yönetimde kim kimdir?  - 2. Foto

Büyükekşi'nin yönetim kurulu listesinde şu isimler bulunuyor: Yalçın Orhan, Nükhet Küçükel Ezberci, Murat Aksu, Yusuf Günay, İdil Karademirlidağ Suher, Erman Kalkandelen, İbrahim Burkay, Alkın Kalkavan, Ramazan Üçdan, Müslüm Özmen, Hamit Altıntop, Ali Düşmez, Talat Papatya, Volkan Can.

TFF yönetim kurulunda kimler var? Mehmet Büyükekşi başkanlığındaki yönetimde kim kimdir?  - 3. Foto

Bir önceki yönetimde de yer alan Hamit Altıntop, Ali Düşmez ve Alkın Kalkavan yeni yönetimde de görev yapacak. 

TFF yönetim kurulunda kimler var? Mehmet Büyükekşi başkanlığındaki yönetimde kim kimdir?  - 4. Foto

TFF'NİN YENİ YÖNETİMİNDE KİM KİMDİR? MEHMET BÜYÜKEKŞİ (TFF Başkanı): 1961 Gaziantep doğumlu Mehmet Büyükekşi, 1984 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden mezun oldu. İngiltere'de İşletme ve İngilizce eğitimi alan Büyükekşi evli ve üç çocuk babası. 61 yaşındaki Büyükekşi, 2019'un Eylül ayında Gaziantep FK başkanlığı görevine gelirken 2021'in Mayıs ayında görevini bıraktı. Mehmet Büyükekşi, Ziylan Gayrimenkul ve WaterGarden Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütüyor.

TFF yönetim kurulunda kimler var? Mehmet Büyükekşi başkanlığındaki yönetimde kim kimdir?  - 5. Foto

YALÇIN ORHAN: Mehmet Büyükekşi başkanlığındaki yeni yönetimde yer alan Yalçın Orhan, Trabzonspor'da başkan yardımcılığı görevini sürdürdü. Bordo Mavililer'de yatırım, finans ve ticaret ürünler sorumlusu olarak görev yaptı. Orhan ayrıca Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği (TSİAD) Başkanı olarak görev yapmaktadır. Orhan, akaryakıt ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteriyor.

TFF yönetim kurulunda kimler var? Mehmet Büyükekşi başkanlığındaki yönetimde kim kimdir?  - 6. Foto

NÜKET KÜÇÜKEL EZBERCİ: 1969/ Bremen doğumlu Nüket Küçükel Ezberci, 1986 yılında TED Ankara Kolejini bitirdikten sonra Harlaxton College'ın, (Grantham/İngiltere) ardından Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 1992 yılında T.C. Dışişleri Bakanlığının Meslek Memuru sınavlarını kazandı, bu çerçevede 1994 – 1997 yılları arasında Essen Başkonsolosluğunda İkinci Katip, 1997- 1999 yılları arasında T.C. Kudüs Başkonsolosluğunda Konsolos, 2001 – 2005 yılları arasında Madrid Büyükelçiliğinde Başkatip olarak görev yaptı. 2005 2007 yıllarında da Avrupa Birliği Genel Sekreterliğinde Siyasi Şube Müdürlüğü görevini yürüten Küçükel Ezberci, 2007 yılının sonunda aile şirketi olan Güven Hastanesi'ne geçti. Halihazırda Güven Hastanesi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanlığını, kurucusu olduğu BNK Bilgi İşlem, Yazılım ve Danışmanlık Ltd. Şti. Müdürlüğünü ve ailenin sağlık alanındaki deneyimlerini eğitim alanında teşmil ederek Güven Üniversitesini hayata geçirmek üzere kurduğu Güven Eğitim ve Sağlık Vakfı mütevelli heyet üyeliğini sürdüren Küçükel Ezberci, evli ve üç çocuk annesi. DEİK/SAİK Yürütme Kurulu Üyeliğinin yanı sıra, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Akredite Hastaneler Derneği, Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD), Ankara Sağlık Kuruluşları Derneği, Endeavor Derneği, Bilkent Mezunları Derneği, Atlı Spor Kulübü gibi sivil toplum kuruluşlarına üyedir.

TFF yönetim kurulunda kimler var? Mehmet Büyükekşi başkanlığındaki yönetimde kim kimdir?  - 7. Foto

MURAT AKSU: Hukukçu, iş insanı, spor yöneticisi. Daha önce Beşiktaş'ta ikinci başkanlık görevini sürdüren Murat Aksu, Siyah Beyazlılar'da çeşitli dönemlerde başkanlığa aday oldu. Aksu, 24 Temmuz 1969'da Diyarbakır`da doğdu. Ünlü siyaset ve devlet adamı, eski İçişleri bakanlarından Abdülkadir Aksu’nun oğlu. Ankara Çizmeci İlkokulu (1980), Ankara Namık Kemal Ortaokulu (1983), İzmir Fen Lisesi (1986), Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi (1990) mezunu. Yüksek lisansını 1992-1994 arası ABD’de iki yıl Oklahoma City Master of Business Administration`da tamamladı. 1994-1999 yılları arasında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Araştırma Görevlisi olarak çalışırken ve bir yandan da İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Sosyal Bilimler Enstitüsü`nde İşletme Yönetim ve Organizasyonu konusunda doktora yaptı (1999). Doktora eğitimi sonrasında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu`nda öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. Öğretim görevlisi olarak çalıştığı dönemde insan kaynakları yönetimi, hukuka giriş ve işletme hukuku konularında dersler verdi.

TFF yönetim kurulunda kimler var? Mehmet Büyükekşi başkanlığındaki yönetimde kim kimdir?  - 8. Foto

YUSUF GÜNAY: 20 Şubat 1965 Sinop doğumlu. Türk bürokrat ve spor yöneticisi, Galatasaray eski başkan yardımcısı. Yusuf Günay, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. 1997 yılından itibaren 5 yıl süreyle Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğü görevini yürüttü. 1990-91 yıllarında İngiltere Kraliyet Kamu Yönetimi Enstitüsü'nde Modern Kamu Yönetimi Teknikleri ve Avrupa Topluluğu Hukuku konusunda eğitim gördü. Ankara Üniversitesi ATAUM'da Avrupa Topluluğu Hukuku Uzmanı oldu.1999 yılından itibaren Hükûmet temsilcisi olarak Basın İlan Kurumu Genel Kurul ve Yönetim Kurulu üyeliği ile Başkan Vekilliği görevlerinde bulundu. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun kurucu Başkanı olarak görev yaptı. 25 Nisan 2002 tarihinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun tam üye olduğu ve Orta ve Doğu Avrupa Ülkeleri ile Orta Asya Cumhuriyetlerinden 23 özerk kurumun tam üye ve 4 kurumunda gözlemci üye olduğu ERRA (Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Örgütü) Yönetim Kuruluna 2004 yılı Mayıs ayında yapılan Genel Kurulunda seçildı. Yusuf Günay ayrıca 2006 yılı Mayıs ayından beri Akdeniz Bölgesi Enerji Düzenleyicileri Topluluğu MEDREG'in Başkan Yardımcısı. 2007 yılı Mayıs ayında İstanbul'da yapılan 6. ERRA (Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Örgütü) toplantısında 2 yıl süreyle ERRA başkanı seçildi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanlığı görevi Kasım 2007'de sona erdi. Galatasaray eski başkan yardımcısı Günay, evli ve iki çocuk babası.

TFF yönetim kurulunda kimler var? Mehmet Büyükekşi başkanlığındaki yönetimde kim kimdir?  - 9. Foto

İDİL KARADEMİRLİDAĞ SUHER: İdil Karademirlidağ Suher, Nüket Küçükel Ezberci ile birlikte Türkiye Futbol Federasyonu yönetiminde görev yapan ilk kadın olacak. Prof. Dr. İdil Karademirlibağ Suher, Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde Halkla İlişkiler Bölüm Başkanı. Suher, Anadolu Üniversitesi Reklamcılık ve Halkla İkişkiler bölümünden 1995 yılında mezun oldu. Yüksek lisansını yine Anadolu Üniversitesi İletişim Sanatları üzerine gerçekleştiren Suher, doktora eğitimini de Anadolu Üniversitesi'nde İletişim Sanatları üzerine yaptı.

TFF yönetim kurulunda kimler var? Mehmet Büyükekşi başkanlığındaki yönetimde kim kimdir?  - 10. Foto

ERMAN KALKANDELEN: Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi bölümünden mezun olduktan sonra, Sabancı Üniversitesi’nde İş İdaresi Yüksek Lisansı yaptı. Franklin Templeton Turkiye Danismanlik A.S. Türkiye CEO’su Kalkendelen, aynı zamanda Defacto Perakende Ticaret A.Ş, Şok Marketler Ticaret A.Ş. ve Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş yönetim kurullarında görev almaktadır. Kalkandelen, 2021 Temmuz ayından bu yana Fibabanka A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevini sürdürüyor.

TFF yönetim kurulunda kimler var? Mehmet Büyükekşi başkanlığındaki yönetimde kim kimdir?  - 11. Foto

İBRAHİM BURKAY: 12 Nisan 1963 Bursa doğumlu. Yüksek öğrenimini Bilecik Üniversitesi Elektronik bölümünde tamamlayan ve İngilizce bilen İbrahim Burkay, evli ve 4 çocuk babasıdır. Ev tekstili sektöründe, perdelik kumaş üretiminde Türkiye'deki ilk 5 firma arasında yer alan Burkay Grup'un 1999 yılından bu yana Yönetim Kurulu Başkanlığı ve CEO görevini sürdürmektedir. Grup ayrıca İnşaat, Kimya ve Enerji sektörlerinde faaliyet göstermektedir. 1986 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile Bursa'da kurulan Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği'nin (UTİB) 2006 yılından bu yana Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürüyor.  İbrahim Burkay, Türkiye'deki mevcut 57.000 ihracatçı şirketin çatı kuruluşu olan Türkiye İhracatçılar Meclisi'nde 2009-2010 yılları arasında Başkan Vekilliği yaptı. İş dünyasının dış ekonomik ilişkilerini yürütmek, ihracatını arttırmak ve iş geliştirme çalışmalarına yardımcı olmak maksadıyla kurulan T.C. Ekonomi Bakanlığı'na bağlı Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun 2014 yılından itibaren (DEİK) yönetim kurulu üyesi. 1889 yılında kurulan ve Bursa'da mevcut 35.000 şirketin çatı kuruluşu olan ülkemizin en büyük ticaret ve sanayi odası Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) 2013 yılı Mayıs ayında yapılan seçiminde Yönetim Kurulu Başkanı seçilmiş ve 2013 Ağustos ayında yapılan Genel Kurulda TOBB Yönetim Kurulu üyesi oldu.

TFF yönetim kurulunda kimler var? Mehmet Büyükekşi başkanlığındaki yönetimde kim kimdir?  - 12. Foto

ALKIN KALKAVAN: Tam adı Onur Alkın Kalkavan. 1978 İstanbul doğumlu Kalkavan, University Of Plymouth, Denizcilik İşletmesi ve Denizcilik Hukuku bölümünü 2000 yılında bitirdi. Yüksek lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Sermaye Piyasaları ve Borsa yüksek lisans programında 2003 yılında tamamladı. İleri seviyede İngilizce bilen Alkın Kalkavan evli ve 2 çocuk babası.

TFF yönetim kurulunda kimler var? Mehmet Büyükekşi başkanlığındaki yönetimde kim kimdir?  - 13. Foto

RAMAZAN ÜÇDAN: Granada Otelleri Yönetim Kurulu Üyesi ve İtalya'nın Antalya Fahri Konsolosu.

TFF yönetim kurulunda kimler var? Mehmet Büyükekşi başkanlığındaki yönetimde kim kimdir?  - 14. Foto

MÜSLÜM ÖZMEN: Mehmet Ekşi'nin başkanlığında Gaziantep FK'da çeşitli görevler üstlenen Özmen son olarak asbaşkanlık görevini üstlendi.

TFF yönetim kurulunda kimler var? Mehmet Büyükekşi başkanlığındaki yönetimde kim kimdir?  - 15. Foto

HAMİT ALTINTOP: Aslen Malatyalı bir ailenin çocuğu olarak Almanya'nın Gelsenkirchen şehrinde doğam Hamit Altıntop, bölgesel liglerde oynadıktan sonra 2003'te Schalke 04'e transfer oldu. Buradaki performansının ardından ise Bayern Münih'e gitti ve 2007 ile 2011 yılları arasında Alman devinin formasını giydi. Buradan Real Madrid'e geçen Hamit Altıntop, İspanyol devinde bir sezon geçirdikten sonra Galatasaray ile anlaştı. 2012'de geldiği Galatasaray'da beş yıl forma giyen Hamit Altıntop, kariyerinin son yılında Darmstadt 98'de oynadı ve futbolu bıraktı. Türkiye Milli Takımının formasını 2004-2014 yılları arasında terleten Hamit Altıntop, Ay Yıldızlılar ile 82 maça çıktı ve 7 gol attı. Nihat Özdemir başkanlığında TFF yönetim kurulunda da yer alan Hamit Altıntop, Milli Takım sorumluluğunu sürdürüyor. 

TFF yönetim kurulunda kimler var? Mehmet Büyükekşi başkanlığındaki yönetimde kim kimdir?  - 16. Foto

1957 yılı İstanbul doğumlu Ali Düşmez, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun oldu. Aktif siyasete 2004 yılında başlayan Düşmez, Beyoğlu 10. dönem il genel meclis üyeliği, 11. oönem Sarıyer İl Genel Meclis üyeliği, Sarıyer Ak Parti İlçe Başkanlığı Siyasi ve Hukuki İşler Birim Başkanlığı ve Başkan yardımcılığı yaptı. Evli ve 2 çocuk basası Düşmez, alt liglerde mücadele eden kulüplerde çeşitli görevler aldı. Düşmez, Nihat Özdemir döneminde 2020 yılında başkanvekilliği görevine de getirildi.

TFF yönetim kurulunda kimler var? Mehmet Büyükekşi başkanlığındaki yönetimde kim kimdir?  - 17. Foto

TALAT PAPATYA: Talat Papatya, 1970 yılında Sakarya'da doğdu. Sakarya’da ilkokulu bitirdikten sonra Ankara’da Yükseliş Koleji’ne gitti. Papatya, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Ekonomi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu. Birçok aile şirketinin yönetiminde yer aldı. 2014 yılından beri Göztepe Spor Kulübü’nde başkan yardımcılığı ve yönetim kurulu üyeliği yapmaktadır. Evli ve iyi derecede İngilizce bilmektedir. 

TFF yönetim kurulunda kimler var? Mehmet Büyükekşi başkanlığındaki yönetimde kim kimdir?  - 18. Foto

VOLKAN CAN: Profesyonel futbol oynadıktan sonra 27 yaşında Türkiye'nin en genç kulüp başkanı olarak Kırklarelispor kulüp başkanlığına seçildi. Volkan Can, aralıksız 13 yıldır Kırklarelispor kulüp başkanlığı görevine devam ediyor. Volkan Can, 2009 yılında devraldığı Kırklarelispor'u Süper Amatör Lig'de ilk sezonda şampiyon yaparak TFF 3. Lig'e, 3. Lig'deki ilk sezonda da şampiyon yaparak TFF 2. Lig'e çıkartma başarısı gösterdi. Trakya ekibi Kırklarelispor o günden bu yana 2. Lig'de mücadele ediyor. TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği başkanlığını 2019 yılından itibaren sürdüren Volkan Can, Kırklareli ASKF'de 2017-2021 yılları arası 3 yıl süre ile üst kurul delegesi olarak görev yaptı. Volkan Can, halen Kırklareli Yeşilay Şubesi'nde ve Kırklareli Madeni Eşya Sanatkarları Odası'nda başkan yardımcılığı görevini sürdürüyor.

Ntvspor

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.