Stadyumda istifa polemiği

Deprem felaketi nedeniyle ara verilen spor müsabakaları hafta sonunda yeniden başladı. Ancak bir tartışmayla 2 Süper Lig maçında, tribünlerde "istifa" sloganı atıldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, o sloganları "sorumsuzluk ve şuursuzluk" olarak nitelendirdi. Bahçeli, Beşiktaş üyeliğinden de ayrıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan da o sloganlara sert sözlerle tepki geldi. Kulüpler Birliği'nden yapılan açıklamada, "Yüz yılın felaketini yaşadığımız bugünlerde, ayrışma değil birleşmenin tarafında olmamız gerektiğini vazife kabul ettiğimizi vurguluyoruz." denildi.

11 İli vuran 2 büyük depremin ardından hafta sonu oynanan süper lig maçları, yeni bir tartışma başlattı.

Önce Fenerbahçe - Arabam.com Konyaspor ardından da Beşiktaş - Fraport TAV Antalyaspor maçında tribünlerden "hükümet istifa" sloganları yükseldi.

BAHÇELİ BEŞİKTAŞ ÜYELİĞİNDEN AYRILDI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu durumu "sorumsuzluk ve şuursuzluk" olarak nitelendirdi ve Beşiktaş üyeliğinden de ayrıldı.

Bahçeli, maçların ya seyirsiz ya da gerekli tedbirler alınarak oynanması için acil adımlar atılması çağrısında bulundu.

BAKAN SOYLU'DAN TEPKİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan da o sloganlara tepki var.

Soylu, siyaset yapmak isteyenler için seçimi işaret ederek "Herkes meydana çıksın siyaseti yapsın ama spor alanlarını siyaset alanlarına çevirmek isteyenler de devletin ve milletin STK'ların ortaya koyduğu çabaya kulaklarını versinler." dedi.

"MAKSATLI PROVOKASYON"

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, o sloganlar için "maksatlı provokasyon" ifadesini kullandı.

"Spor sahaları siyaset alanları değildir. Sporu siyasete alet etmenin birlik ve beraberliğe ket vurmaktan başka bir neticesi de yoktur." ifadelerini kullanan Bakan Kasapoğlu, provokasyonlara izin vermeyeceklerini belirterek "Bu acı felaketin yaralarını, yüzyılın dayanışmasıyla sarmaya devam edeceğiz." dedi.

Stadyumda istifa polemiği - 1

SPOR KULÜPLERİNDEN AÇIKLAMA

Ntv'de yer alan habere göre, sloganlara ilişkin süper lig ekiplerinden de açıklamalar geldi.

Medipol Başakşehir Futbol Kulübü'nden, "Tüm futbolseverleri, büyük bir felaketin yaralarını sarmaya çalıştığımız bugünlerde farklı ve faydasız amaçlara hizmet edenlerden uzak kalmaya davet ediyoruz." çağrısı geldi.

Corendon Alanyaspor'un Twitter hesabından yapılan açıklamada,,, "Futbola siyaset sokma ve ayrıştırma çabası içinde olanları şiddetle kınıyoruz." denildi.

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, "Gün siyaset yapma günü değil." dedi.

Arabam.com Konyaspor ve Yukatel Kayserispor da "Devletin ve milletinin yanındayız." mesajı verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.