MKE Ankaragücü ve Faruk Koca'nın Cezası Belli Oldu

PFDK, MKE Ankaragücü eski Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e saldırmasının ardından kulübe 5 maç seyircisiz oynama ve 2 milyon TL para cezası verildiğini açıkladı. Koca hakkındaysa ömür boyu hak mahrumiyeti cezası verildi.

MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının sonunda mücadelenin başhakemi Halil Umut Meler'e saldıran Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Halk Tv'de yer alan habere göre, tutuklanmasının ardından kulüp başkanlığından istifa eden Koca'ya Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) 3 yılı aşan hak mahrumiyeti cezası sebebiyle "sürekli hak mahrumiyeti cezası" verildiğini açıkladı.

ANKARAGÜCÜ'NÜN CEZASI BELLİ OLDU

PFDK, aynı zamanda saldırıyı gerçekleştiren kişinin MKE Ankaragücü'nün Başkanı olması nedeniyle kulüp hakkında 5 maç seyircisiz oynama ve 2 milyon TL para cezası verildiğini duyurdu.

MKE Ankaragücü ayrıca çirkin ve kötü tezahüratın sezon içinde ikinci kez gerçekleşmesi nedeniyle 200 bin lira ile cezalandırıldı.

MKE Ankaragücü'nün idarecilerinden Gülsen Yılmaz ve Cengiz Gökay ihtar cezası alırken, Cahit Şahin ihtarın yanı sıra 75 gün hak mahrumiyeti ve 140 bin lira, Yusuf Buğra Tanık ise 45 gün hak mahrumiyeti ile 210 bin lira para cezası aldı.

HALİL UMUT MELER'E TEKME ATAN İSİMLERİN DE CEZASI BELLİ OLDU

Koca'nın yumruğunun ardından yere düşen Halil Umut Meler'e tekme atan kulüp görevlilerinden Şahin Yunus Şahin ve Kenan Çelikkaya'ya da sürekli hak mahrumiyeti cezası verildiği kaydedilirken, İsmail Develi, Mücahid Osman Karabay, Burak Koca, Hakan Apaydın ve Ahmet Öztürk'ün ihtar cezası aldığı belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.