Milli Wushucunun 3 yıl önceki gümüş madalyası altına dönüşecek!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türkiye’nin wushu milli sporcusu Yunus Emre Batan’ın, Çin’de 2018 yılında İranlı rakibi karşısında elde ettiği gümüş madalyası altın madalyaya dönüşecek.

Dünya şampiyonluğu için mücadele edilen müsabakadan şampiyon olarak ayrılan İranlı sporcu Amir Karimi’nin dopingli olduğu ortaya çıktı. Batan, bu gelişmeden sonra gümüş madalyasının altın madalya ile değiştirilerek şampiyonluğun kendisine iade edilmesini istedi. Milli wushucu yaşadığı durumu Kırım Haber Ajansına (QHA) anlattı.

Türkiye’nin wushu milli sporcusu Yunus Emre Batan, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Macau kentinde 5 Ağustos 2018 tarihinde düzenlenen Wushu Dünya Şampiyonası’nda 80 kg ağırlık kategorisinde Türkiye’yi temsilen mücadele etti. Wushu milli sporcusu Batan, uluslararası şampiyonada, maçı son saniyede puan farkıyla kaybederek gümüş madalya almaya hak kazandı. Ancak bu müsabakada Batan’la karşılan ve karşılaşmayı dünya şampiyonu olarak tamamlayan İran’ın sporcusu Amir Karimi’nin sonradan yapılan kontrollerinde müsabaka esnasında dopingli olduğu ortaya çıktı. Ayrıca Karimi, İran televizyon kanallarında da bu haberlerle gündeme geldi. Karimi’ye haksız galibiyeti getiren bu durum, tescilli belgeler ile birlikte Uluslararası Wushu Federasyonunun (IWUF) sitesinde yayımlandı. Wushu milli sporcusu Batan, yaşadığı durumu Kırım Haber Ajansı (QHA) ile paylaştı.

BATAN: GEREĞİNİN YAPILMASINI BEKLİYORUM

Söz konusu duruma ilişkin konuşan Batan, “İran sporcusu Amir Karimi’nin sonradan yapılan kontrollerinde müsabaka esnasında dopingli olduğu tescillendi ve IWUF sitesinde belgeler ile birlikte yayımlandı. Bundan dolayı, resmî olarak gümüş madalyamın iadesini, altın madalyanın ise şahsıma takdimi bir zaruriyet haline gelmiştir. Ülkemize yakışan altın madalyamı ve belgelerimi bekliyorum.” dedi.

FEDERASYONLAR GEREKLİ İŞLEMLERİ YAPTI

Batan, müsabakanın 05 Ağustos 2018 tarihinde olduğunu ve doping sonuçlarının ise daha yeni açıklandığını belirtti. Batan şu aşamada, Türkiye Wushu Federasyonu ve Türkiye Üniversiteler Federasyonunun gerekli bilgilerin ve evrakların yolladığını belirterek aynı zamanda madalyasının yollanması için de gerekli yazışmalara başlandığını kaydetti.

“DOPİNG SONUCU DEĞİŞMEZ, ALACAĞI CEZA KARARI BEKLENİYOR”

Diğer yandan Batan, İranlı sporcunun doping test sonucunun pozitif çıktığının tescillenmiş olmasına rağmen itiraz hakkı olduğunu öğrendiğini, ancak federasyondan edindiği bilgiye göre doping sonucunun değişmeyeceğini ifade etti. Batan, “Beklediğimiz karar, ne kadar men cezası ve ne kadar ceza alacağına dair yazı, dopingli olduğu gerçeği artık değişmez” ifadelerini kullandı.

Son aylarda İran’ın üç ünlü wushucusunun daha (Hamidreza Gholipour, Moin Taghavi ve Maryam Hashemi) doping testinin pozitif çıktığına tanık olundu.

İzmir’de yaşayan ve profesyonel olarak 6 yıldır Türkiye Milli takımında mücadele eden wushu milli sporcusu Yunus Emre Batan, 6 Türkiye Şampiyonluğuna, 2 Türkiye ikinciliğine, 2 dünya ikinciliğine (Birincilik olarak düzeltilecek) sahip.

Ayyıldız Huri KAPTAN / QHA Ankara

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.