Milli sporcu Cansu Bektaş, Erivan'da kazandığı altın madalyayı Azerbaycan'a ithaf etti

Ermenistan'ın Erivan şehrinde düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nda bayanlar 45 kiloda mücadele eden Cansu Bektaş, 72 kilo kaldırışla gençler arasında Avrupa rekoru kırarak altın madalyanın sahibi oldu. Bektaş kazandığı madalyayı, Azerbaycan halkına ithaf etti.

Milli sporcu, "Aldığım madalyamı onlara armağan ediyorum. Buradan onlara selam olsun. Sizi çok seviyoruz, yanınızdayız." dedi.

ERİVAN'DA ÇİRKİN PROVOKASYON

Ermenistan'ın başkenti Erivan'daki Avrupa Halter Şampiyonası'nın açılış töreninde Ermeni bir provokatör, Azerbaycan bayrağı yaktı.

ERMENİ PROVOKATÖR AZERBAYCAN BAYRAĞINI YAKTI

Avrupa Halter Şampiyonası'na katılacak olan Azerbaycan milli takımının Ermenistan'ın başkenti Erivan'da olduğu öğrenildi. Ancak, Azerbaycan milli takımının Erivan'daki açılış törenine katılmadığı bildirildi. Azerbaycan milli takımının, Avrupa Halter Şampiyonası'na 12 kişilik heyet ile gittiği öğrenildi. 

Azerbaycan bayrağını yakan Ermeni provokatörün Aram Nikolyan adlı bir Ermeni olduğu öğrenildi. Aram Nikolyan'ın, Ulusal Sanat Akademisinde ve daha sonra Floransa'daki İtalyan Akademisi (Accademia Italiana) Tasarım Okulu'nda eğitim gördüğü ve tasarımcı olduğu öğrenildi. 2013 yılından bu yana Ermenistan Devlet Televizyonu'nun baş stilisti olarak çalışan şahsın, Ermeni şovenizminin ünlü savunucularından olduğu aktarıldı.

YAKILAN BAYRAK YENİSİ İLE DEĞİŞTİRİLDİ

Öte yandan, Erivan'daki açılış töreninde yakılan Azerbaycan bayrağının yenisi ile değiştirildiği öğrenildi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.