Milli güreşçimiz Taha Akgül, 8. kez Avrupa şampiyonu oldu

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Olimpiyat ve dünya şampiyonluğu bulunan milli güreşçi Taha Akgül, Polonya’nın başkenti Varşova’da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda serbest stil 125 kilodaki mücadelede, Rus sporcu Sergei Kozyrev’i yenerek 8. Avrupa şampiyonu olma başarısını elde etti.

Polonya’nın başkenti Varşova’da devam eden Avrupa Güreş Şampiyonası’nda serbest stil 125 kiloda mücadele eden Taha Akgül, bir kez daha Avrupa şampiyonu oldu. Akgül, bugün gerçekleşen final müsabakasında Gençlik Olimpiyatları şampiyonu Rus Sergei Kozyrev ile karşılaştı. Taha Akgül, müsabakayı 9-2 kazandı.

TAHA AKGÜL’ÜN YENİ HEDEFİ TOKYO OLİMPİYATLARI

Milli güreşçi Taha Akgül, ilk açıklamasında en büyük hedefinin Tokyo Olimpiyatları’nda kariyerinin 2. olimpiyat madalyasını kazanmak olduğunu dile getirdi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8. kez altın madalya alan Akgül’ü telefonla arayarak tebrik etti.

Avrupa Güreş Şampiyonası Polonya’nın başkenti Varşova’da 19 Nisan 2021’de serbest stil müsabakaları ile başladı. 25 Nisan’a kadar devam edecek olan şampiyona, Tokyo Olimpiyatları öncesi en ciddi prova niteliğini taşıyor.

Senior European Championships

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.