Milli Atlet Yasemin Can Avrupa Şampiyonu Oldu

Milli atlet Yasemin Can, Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda 10 bin metrede 30:32.57’lük derecesiyle altın madalyanın sahibi oldu.

Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda Yasemin Can 10 bin metrede ikinci kez Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

Kariyerinde kros ve pistte tam altı Avrupa altını bulunan Yasemin Can, 10 bin metrede 2016 Amsterdam’dan sonra bir kez daha şampiyonluk kazanma başarısı gösterdi.

Yasemin, finişte elde ettiği 30:32.57’lik derecesiyle kariyerinin en iyi ikinci koşusunu yaparken, en yakın rakibine yaklaşık 10 saniye fark yaparak altın madalyaya ulaştı.

Yasemin Can, şampiyona tarihinde 10,000 metrede iki kez şampiyonluk kazanan ilk kadın atlet oldu.

Geçtiğimiz hafta Konya’da İslami Dayanışma Oyunları’nda hem 5000, hem de 10,000 metreyi kazanarak oyunlarda bu dubleyi gerçekleştiren ilk sporcu olan Can, Münih’te elde ettiği zaferle de bir başka büyük başarıya imza atmış oldu.

Yasemin Can, Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda 18 Ağustos akşamı 5000 metre finalinde de madalya arayacak.

TRT

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.