KKTC Meclisi Başkanı Zorlu Töre: "FIFA, UEFA, Rum Futbol Federasyonu ve dünya utansın"

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, "FIFA, UEFA, Rum Futbol Federasyonu ve dünya utansın" dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Kıbrıs Rum Futbol Federasyonu Başkanı Yorgos Kumas’ın, "Kıbrıs’taki futbolun statüsünün değişmesine ve Kıbrıslı Türk gençlerin dünyaya açılmasına asla izin veremeyiz" açıklamasına tepki gösterdi.

"FIFA, UEFA, RUM FUTBOL FEDERASYONU VE DÜNYA UTANSIN"

Meclis Başkanı Zorlu Töre, “Kıbrıs Türk gençlerinin uluslararası arenada spor yapamamasından dolayı FIFA, UEFA, Rum Futbol Federasyonu ve dünya utansın” ifadelerini kullandı.

Rum tarafının baskısı sonucunda UEFA ve FIFA nezdinde Kıbrıs Türk futbolunun ambargolara maruz kaldığını belirten Töre, gençlerin dünyaya açılamamasının kendilerini üzdüğünü belirtti.

Kıbrıs Türk futbol takımlarının 1955 yılına kadar Kıbrıs Futbol Federasyonuna üye olduğunu hatırlatan Töre, EOKA’cıların “Türkler ve köpekler sahaya giremez” ifadelerinden sonra Kıbrıs Türk Futbol Federasyonunun kurulduğunu kaydetti.

Rum tarafının bugün hâlâ Orta Çağ zihniyetini sürdürdüğünü, UEFA ve FIFA’nın da buna destek verdiğini ifade eden Meclis Başkanı, dünya ve Avrupa Birliği’nde adalet olmadığını, bunu da ambargolarla tecrübe ettiklerini belirtti.

QHA

Anahtar Kelimeler:
KKTCZorlu TöreFutbol
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.