Gol yağmurları, sürpriz galibiyetler! İşte Şampiyonlar Ligi’nde gecenin sonuçları

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde heyecan, 5’inci haftada oynanan 8 mücadele ile devam etti. UEFA Şampiyonlar Ligi 5’inci haftasında E, F, G ve H Grubu’nda bugün 8 maç oynandı.

E Grubu’nda deplasmanda Salzburg ile karşılaşan Chelsea, mücadeleden 2-1’lik galibiyetle ayrıldı. Grubun diğer karşılaşmasında ise Milan, deplasmanda Dinamo Zagreb’e konuk oldu ve rakibini 4-0’la geçmeyi başardı. F Grubu’nda Celtic, evinde Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk’i konuk etti. Mücadele 1-1 sonuçlandı. Grubun diğer maçında da RB Leipzig, evinde İspanyol devi Real Madrid’i ağırladı ve rakibini 3-2 devirmeyi başardı.

G Grubu’nda ise Sevilla evinde Kopenhag’ı 3-0 mağlup ederken; grubun diğer karşılaşmasında ise iki dev kulüp mücadele etti. Alman ekibi Borussia Dortmund’un evinde İngiliz ekibi Manchester City’i ağırladığı mücadele 0-0’lık eşitlikle sona erdi.

H Grubu ise gecenin en gollü maçlarının yaşandığı grup oldu. Benfica, evinde Juventus’u 4-3 ile geçerken; diğer maçta ise PSG, evinde Maccabi Haifa’yı 7-2 gibi farklı bir skorla mağlup etmeyi başardı.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 5’inci hafta maçları, yarın A, B, C ve D Grubu’nda oynanacak olan karşılaşmalarla tamamlanacak.

Gecenin maçları ve alınan sonuçlar şöyle:

E GRUBU

Salzburg – Chelsea: 1-2
Dinamo Zagreb – Milan: 0-4

F GRUBU

Celtic – Shakhtar Donetsk: 1-1
RB Leipzig – Real Madrid: 3-2

G GRUBU

Sevilla – Kopenhag: 3-0
Borussia Dortmund – Manchester City: 0-0

H GRUBU

Benfica – Juventus: 4-3
PSG – Maccabi Haifa: 7-2

Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turuna katılmaya hak kazanan takımlar:

Chelsea
Manchester City
Bayern Münih
Dortmund
Real Madrid
PSG
Napoli
Benfica
Club Brugge

JUVENTUS ŞOK ETKİSİ YARATTI

Juventus, 2013-14 sezonundan bu yana ilk kez Şampiyonlar Ligi’ne grup aşamasında veda etti. O dönem grup aşamasında Galatasaray ile oynamış ve kar yağışı nedeniyle bir gün ertelenen maçı Galatasaray kazanmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.