27 yıl sonra Şampiyonlar Ligi'nde Türk takımı yok

Trabzonspor, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanş maçında Danimarka'nın Kopenhag takımıyla 0-0 berabere kaldı ve grup şansını kaybetti. Bordo Mavililer'in Şampiyonlar Ligi biletini alamamasının ardıandan, gruplarda 27 yıl sonra Türk takımı yer alamayacak.

Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi play-off turunda 2-1'in rövanşında Kopenhag ile 0-0 berabere kaldı. Bu sonucun ardından Bordo Mavililer, Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalma şansını yitirdi.

Trabzonspor'un gruplara kalamamasının ardından, 27 yıl sonra Şampiyonlar Ligi gruplarında Tür takımı yer alamayacak. En son 1995-96 sezonunda Şampiyonlar Ligi gruplarında Türk takımları yer alamamıştı.

O sezon Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda Rosenborg'a ilk maçta 3-0 yenilmiş; ikinci maçı 3-1 kazanmasına karşın Şampiyonlar Ligi bileti alamamıştı.

1992/93 sezonundan bu yana düzenlenen Şampiyonlar Ligi’nde üçüncü kez hiçbir Türk takımı gruplarda mücadele edemeyecek.

2022/23 
1995/96 
1992/93 

Ntv

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.