Bugün EURO 2020'de günün maçları

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Euro 2020'de çeyrek final heyecanı 2 maçla başlıyor. Son 8 takımın kaldığı turnuvada çeyrek final eşleşmeleri oldukça heyecan uyandırdı. İşte 2 Temmuz Euro 2020 maç fikstürü...

Euro 2020'de çeyrek final heyecanı için geri sayım başladı. İşte Halk Tv'de yayınlanan çeyrek final maçlarının tarihleri...

ekran-resmi-2021-07-02-09-09-10.png

Çeyrek finale hangi takımlar katıldı?

İsviçre, İspanya, Belçika, İtalya, Çekya, Danimarka, İngiltere ve Ukrayna...

2 TEMMUZ 2021

İsviçre - İspanya (19:00)

Belçika - İtalya (22:00)

3 TEMMUZ 2021

Çekya - Danimarka (19:00)

İngiltere - Ukrayna (22:00)

İSVİÇRE  CEPHESİ

- A Milli Takımımız'ın da yer aldığı A Grubu'nda averajla üçüncü sırayı alan İsviçre, "Son 16" turunda Fransa'yı penaltılar sonunda turnuva dışına iterek çok büyük bir sürpriz gerçekleştirdi.

- 15. dakikada Haris Seferovic ile 1-0 öne geçseler de, dakikalar 80'i gösterdiğinde 3-1 gerideydiler. Müthiş bir geri dönüş sonrası uzatmaya, ardından da penaltılara giden maçta, Kylian Mbappe'nin penaltısını kurtaran Yann Sommer çeyrek final biletinin alınmasında büyük rol oynamış oldu.

- Bize karşı sahanın yıldızlarından biri olan Xherdan Shaqiri'yi (2 gol) 73. dakikada kenara alan TD Vladimir Petkovic, EURO 2016 ve 2018 Dünya Kupası'ndaki "Son 16" başarılarından sonra EURO 2020'de çeyrek finale ulaşarak saygıyı hak etti.

- Takımın her şeyi, kaptan Granit Xhaka sarı kart cezalısı. Orta alanda tüm yük Denis Zakaria ve Remo Freuler üzerinde olacak.

- Shaqiri'nin serbest oynadığı düzende Breel Embolo ve Haris Seferovic ile gol arayacaklar.

İSPANYA

- Hırvatistan'ı uzatmalarda bulduğu gollerle 5-3 yenip adını EURO 2020 çeyrek finaline yazdıran İspanya'da göze çarpan önemli bir eksik yok ancak TD Luis Enrique, eldivenleri David de Gea'ya teslim etmeyi düşünüyor.

- Unai Simon, Hırvatistan maçında bir geri pası ıskalayarak neredeyse takımının elenmesine neden olacaktı. Luis Enrique, çeyrek finalde mental açıdan daha iyi olduğunu düşündüğü David de Gea ile maça başlayacak.

- İsviçre'de Xhaka yok ama İspanya'nın orta sahası yerinde! "Sergio Busquets, Koke & Pedri" üçlüsüyle çok ağır basıyorlar.

- Ferran Torres ve Pablo Sarabia'nın kanatlardan vereceği destekle gole en yakın isim de Alvaro Morata olacak.

Belçika-İtalya

Belçika ile Türkiye’nin grubundan lider olarak çıkan İtalya, yarı finale kalmak için karşı karşıya gelecek. Belçika’da, ikinci turdaki Portekiz mücadelesinde sakatlanan Kevin De Bruyne ve Eden Hazard’ın oynamama ihtimalleri var. Galatasaray ’ın eski hocası Roberto Mancini’nin, Avusturya’yı devirerek 31 maçlık yenilmezlik serisiyle Milli Takım tarihine geçtiği İtalya’da kaptan Chiellini’nin ise ilk 11’de yer alması bekleniyor. İtalya, Belçika’yı tarihte 14 kez yendi, 4 kez mağlup oldu ve 4 kez de berabere kaldı.

Belçika - İtalya maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Allianz Arena'da oynanacak Belçika - İtalya maçını Sloven hakem Slavko Vincic yönetecek. Bu akşam TSİ 22.00'de başlayacak ve TRT 1'den naklen ekranlara gelecek.

Belçika - İtalya muhtemel 11'ler:

Belçika: Donnarumma, Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Spinazzola, Barella, Jorginho, Verratti, Chiesa, Insigne, Immobile

İtalya: Courtois, Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen, Witsel, Tielemans, Thorgan Hazard, Carrasco (De Bruyne), Eden Hazard (Mertens), Lukaku

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.