Beşiktaş, Belçika ekibi Club Brugge'a konuk oldu: 1-1

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Beşiktaş, D Grubu'ndaki ilk maçında Belçika ekibi Club Brugge'a konuk oldu. Karşılaşma Vanaken ve Cenk Tosun'un golleriyle 1-1 sona erdi. Mert Günok kalesinde devleşerek Beşiktaş'ın puan almasında önemli bir rol oynadı.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu ilk maçında Belçika'nın Club Brugge takımıyla karşı karşıya geldi. Jan Breydel Stadı'nda oynanan karşılaşma 1-1 sona erdi. Brugge 77. dakikada Vanaken ile 1-0 öne geçti. Beşiktaş bu gole 88. dakikada Cenk Tosun ile karşılık ve takımlar birer puanı paylaştı.

MERT GÜNOK DUVARI

Beşiktaş kalecisi Mert Günok, Belçika temsilcisinin birçok net pozisyonunda gole izin vermedi ve kalesine adeta duvar ördü.

CENK TOSUN MAÇA GİRDİ, GOLÜ ATTI

Beşiktaş'ın tecrübeli golcüsü Cenk Tosun, maça yedek kulübesinde başladı. Karşılaşmanın 84. dakikasında oyuna giren Cenk, 4 dakika sonra Aboubakar'ın pasıyla topla buluştu ve Kara Kartal'a beraberliği getiren golü attı.

LUGANO - BODO MAÇI GOLSÜZ BİTTİ

Bu arada D Grubu'ndaki diğer maçta İsviçre temsilcisi Lugano ile Norveç'in Bodo Glimt takımı 0-0 berabere kaldı. Bu sonuçla dört takımda 1'er puanda kalırken, Beşiktaş ve Brugge averajla liderliği paylaştılar. Siyah beyazlılar gruptaki ikinci maçında 5 Ekim Perşembe günü Lugono'yu konuk edecek. Brugge ise Bodo Glimt'e misafir olacak.

Cenk Tosun ve Vincent Aboubakar'ın gol sevinci  

NTV'nin haberinde yer alan Maçtan dakikalar şöyle sıralandı:  

1' Ve maç başladı...

8' Kyriani Sabbe'nin sağ kanattan Beşiktaş ceza sahasına yaptığı ortada, kale sahası ön çizgisi üzerinde Hans Vanaken kafayı vurdu ancak top direkten döndü. 

11. dakikada Olsen sağdan Beşiktaş ceza sahasına girdi ve son çizgiden topu ortaya çevirdi. Kaleci Mert uzanarak topa sahip olmak istedi ancak Mert'ten seken top boşta kaldı. Savunma boşta kalan topu rakipten önce son anda uzaklaştırdı.

19' Beşiktaş savunmasının arkasına sarkan Thiago, Skoras'ın pasıyla kaleciyle karşı karşıya kaldı. Thiago'nun Beşiktaş ceza alanı sol çaprazından şutunda top üstten dışarı çıktı.

37' Muleka sol kanattan son çizgiye indi ve Brugge kale sahasına doğru sert bir orta yaptı ancak Beşiktaşlı futbolculardan öncesi savunma topu uzaklaştırdı.

40' Rashica'yı faul yaparak durduran Brandon Mechele sarı kart gördü.

42' Muleka, Brugge ceza sahası ön çizgisi ile sağ yan çizgisinin birleştiği noktadan sert bir şut çekti ancak top yandan dışarı çıktı.

45+2' Beşiktaş'ta Thiago'ya faul yapan Amartey sarı kart gördü.

İlk yarı 0-0 eşitlikle sona erdi...

46' Karşılaşmada ikinci yarı başladı.

46' Masuaku'nun sol kanattan Brugge ceza sahasına ortasında Spileers'in ıska geçtiği top, Aboubakar'ın önüne düştü. Ancak Kamerunlu golcünün kale sahası ön çizgisi üzerinde seken topa yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleciden döndü.

50' Sağ kanattan Beşiktaş ceza sahasına yapılan ortaya yakın mesafeden Vanaken kafayı vurdu ancak kaleci Mert soluna uzandı ve topu tek hamlede kontrol etti.

57' De Cuyper, topla sağdan Beşiktaş ceza sahasına girdi ve kale sahasına ortasını yaptı. Mert'i ve Beşiktaş savunmasını geçen topa kayarak dokunan Thiago, iki metre mesafeden boş kaleyi tutturamadı ve meşin yuvarlağı üstten dışarı attı.

59' Soldan Beşiktaş ceza sahasına yerden gönderilen topa, penaltı noktası yakınlarında Olsen boş pozisyonda gelişine vurdu ancak Mert Günok müthiş bir refleksle bu şutu çeldi.

61' Brugge'da Skoras'ın yerine Nielsen oyuna girdi.

66' Beşiktaş'ta Rashica ve Muleka oyundan çıkarken, Onur ve Bakhtiyor oyuna dahil oldu.

72' Brugge tek paslarla Beşiktaş ceza sahasına girdi. Olsen sağ çaprazda top çekti ve önünü boşalttıktan sonra sol ayak içiyle vurdu ancak Mert Günok meşin yuvarlağı kornere çeldi.

74' Brugge'da Onyedika sarı kart gördü.

⚽77' Hızlı gelişen Brugge atağında Olsen sağ kanattan, arka direğe doğru ortasını yaptı. O bölgede bulunan Vanaken'in sol ayağıyla vuruşunda top Mert'in solundan ağlarla buluştu.

79' Brugge'da Vetlesen oyundan çıkarken zaman geçirince sarı kart gördü. Bu oyuncunun yerine Jutlga oyuna girdi.

84' Beşiktaş'ta Cenk, Chamberlein ve Necip oyunda. Rosier, Amir ve Bailly kenara alındı.

⚽ 88' Aboubakar'ın pasıyla Brugge savunmasının arkasına sarkan Cenk Tosun, karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi. 1-1 

Karşılaşma 1-1 beraberlikle sona erdi.

İLK 11'LER

Club Brugge: Mignolet, Mechele, Sabbe, Spileers, De Cuyper, Skov Olsen, Vetlesen, Onyedika, Skoras, Vanaken, Thiago

Beşiktaş: Mert Günok, Rosier, Bailly, Amartey, Masuaku, Hadziahmetovic, Demir Ege Tıknaz, Gedson Fernandes, Rashica, Muleka, Aboubakar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.