Avrupa Atletizm Şampiyonasında milli sporcu Berke Akçam, 400 metre engellide altın madalya kazandı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Avrupa 20 Yaş Altı (U20) Atletizm Şampiyonasında milli sporcu Berke Akçam, 400 metre engellide altın madalya kazandı. Böylece genç atlet, 50.70 ile finişe ulaşarak Türkiye’ye bu şampiyonada ikinci, tarihte ise 16’ncı Avrupa U20 altın madalyasını getirdi.

Türkiye Atletizm Federasyonundan bugün yapılan açıklamaya göre Türkiye’nin son dönemde yetiştirdiği yıldız atletlerden Berke Akçam, favorisi olduğu Avrupa U20 Şampiyonasında üst üste mükemmel yarışlar çıkararak adını şampiyonluğa yazdırdı. Avrupa’da kendi yaş grubunda yılın en istikrarlı atleti olan Berke Akçam, 400 metre engellide Estonya’nın başkenti Tallinn’de düzenlenen Avrupa U20 Şampiyonasında zirveye çıkmayı başardı. Üç yıllık kariyerinde pek çok başarı bulunan Berke, iki yıl önce 4×400’de takımla birlikte aldığı Avrupa U20 altınına bu kez kendi branşındaki şampiyonluğu ekledi.

Milli atlet Berke Akçam, Avrupa şampiyonu oldu

BERKE AKÇAM TÜRKİYE’YE ALTIN MADALYA GETİRDİ

Seçme ve yarı finalini rahatlıkla kazanan Akçam, 3 numaralı kulvarda koştuğu yarışta daha üçüncü engelde yan kulvarını yakalarken, 50 saniyelik yarışın sonuna kadar müsabakayı domine etti. Genç atlet, 50.70 ile finişe ulaşarak Türkiye’ye bu şampiyonada ikinci, tarihte ise 16’ncı Avrupa U20 altın madalyasını getirdi.

MEVLÜT ARAS ALTINCI OLDU

Bir başka genç yetenekli sporcu Mevlüt Aras ise Berke’den hemen sonra 800 metre finali için piste çıktı. 17 yaşındaki Aras, kendisinden iki yaş büyük rakiplere karşı zorlu mücadelede sonuna kadar direnirken, yarı finalden sonra bir kez daha 1:50’nin altında koştu. Finişe 1:49.78 ile gelen Mevlüt, ilk büyük şampiyonasından Avrupa altıncılığıyla ayrıldı.
Disk atma finalinde yarışan Enes Çankaya, bir gün önceki grafiğini tekrar edemeyince sıralamada geride kaldı. Türkiye U20 rekortmeni Enes, müsabakayı 52.78 ile 10’uncu olarak tamamladı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.