ABD'den sonra İngiltere'den de Pekin Kış Olimpiyatları'nı boykot kararı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Çin’de Uygur Türklerine yapılan zulüm sonrası dünya Pekin Kış Olimpiyatlarına tepkili. Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson, Pekin 2022 Kış Olimpiyatları’na sporcuların katılabileceğini ancak bakanlar ve yetkililer düzeyinde diplomatik  bir boykot kararı aldıklarını aktardı.

Birleşik Krallık Avam Kamarası’nda gerçekleşen “Başbakan’a Sorular” oturumunda Başbakan Johnson, kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Çin’in Uygur Türklerine yönelik uygulamalarına dikkat çekilmesinin ardından, İngiltere’nin olimpiyatları boykot edip etmeyeceğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Johnson, hükumetin, Çin’deki insan hakları ihlallerini yakından takip ettiklerini ve bu konudaki endişelerini dile getirmekte “tereddüt etmediğini” vurguladı.

“PEKİN KIŞ OLİMPİYATLARINA ETKİN BİR ŞEKİLDE DİPLOMATİK BOYKOT UYGULANACAK”

Spor boykotlarının mantıklı olduğunu düşünmediğini söyleyen Johnson, “Pekin’deki Kış Olimpiyatları’na etkin bir şekilde diplomatik boykot uygulanacak, hiçbir bakan veya yetkilinin katılması beklenmiyor.” dedi. ABD, Litvanya, Kanada, Avustralya, gibi ülkeler de Çin’in insan hakları ihlalleri ve Uygur Türklerine yönelik tutumu nedeniyle Pekin Kış Olimpiyatları’na diplomatik boykot uygulayacağını açıklamıştı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.