A Milli Takım'da Stefan Kuntz dönemi resmen başladı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ve Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop, A Milli Takım'ın yeni teknik direktörü Stefan Kuntz için imza töreni düzenledi.

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilen imza töreninde TFF Başkanı Nihat Özdemir, TFF'nin milli takımlardan sorumlu yönetim kurulu üyesi Hamit Altıntop ve Alman teknik adam Stefan Kuntz açıklamalarda bulundu.

Hamit Altıntop: Ampute Futbol Takımımızı tebrik ediyorum. Şenol Güneş'e teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum. Böyle önemli bir kararda bulunmaktan gurur duyuyorum. Bana bu sorumluluğu verdikleri için teşekkür ediyorum. Bunu tecrübemle, birikimimle keyfe çevireceğimden emin olabilirsiniz. Zor bir görev ama zoru seviyoruz.

Stefan Kuntz'a hayırlı olsun. Kendisi sorumluluğun bilincinde. Stefan Kuntz'a hayırlı olsun diyorum. Kendisiyle istişareler yaptık. Saha dışında kendisine tecrübemle, birikimimle, kalitemle yardımcı olacağıma söz verdim. Kuntz; Almanya'da A Milli Takım teknik direktörü olamadı ama biz ona bu şansı veriyoruz.

Hedefimiz futbol kültürünü artırmak. Bunun yanında saha dışında da iyi mesajlar vermek niyetindeyiz. Stefan Kuntz ilk başta A Takım sorumlusu olacak, umuyoruz ki ilerleyen süreçte Ümit Milli Takım ve diğer kulüplerle yapılacak temaslarla futbolumuzu geliştirmeye çalışacağız.

Son beş maçın bir açıklaması yok. Milli takım donuktu. Ben bu takımı hiç böyle görmedim. Şimdi bunu değiştirme zamanı. Saha içi ve dışında gerçekleri kabul etme vakti. Eksiklerimiz var. Bilim ve eğitime çok önem vereceğiz.

STEFAN KUNTZ'UN YARDIMCILARI KİM OLACAK?

Hocamızın kendi tercih ettiği 2 tane yardımcısı olacak. Diğer konularda çalışmamız var. Kendi tercihlerini yapacaktır. Biz de uygunluğu görürsek yardımcı olacağız. Bunun çalışmaları içindeyiz, yarın karar vereceğiz. Tam kadroyuda yakında açıklayacağız.

Nihat Özdemir: Bugün, Türk futbolu için yeni bir döneme başlıyoruz. Şenol Güneş'e katkıları için teşekkür ederim. Şenol Güneş dünya tecrübesi olan bir isim. Unutulmayacak hizmetleri oldu. A Milli Takımımız herkes için vazgeçilmez tutkudur. 20 yıl sonra Dünya Kupası'na katılmak istiyoruz ve bunu başarmak için çalışacağız. Dünya Kupası'na gidemezsek gerekli dersleri alacağız. Stefan Kuntz Almanya için bir kayıp, Türkiye için kazanç olacaktır. Yerli-yabancı meselesinin içine çekerek Stefan Kuntz'u yıpratmayalım.

Anlaşmamız 3 yıllık olacak. Her kontratta olduğu gibi bu kontratta da tazminat maddesi mevcut. Biz bu maddeden dolayı memnunuz. Şenol Hoca ile vedalaştık. Sözleşmesinde yer alan ve hak ettiği tazminatın yarısından aşağı bir rakama anlaştık.

YABANCI KURALI DEVAM EDİYOR

Biz gelecek sene ve onu takip eden sonraki seneden yabancı sayısını deklare ettik. Hatta 1 yıl da gecikmeli hayata geçirdik. Sevgili Hocamızla bu kararları elbette gözden geçireceğiz.

Stefan Kuntz: Hamit beni ilk aradığında gurur duydum. Büyük bir mutluluk hissediyorum ama işin büyük kısmının da bundan sonra başladığını biliyorum. Tüm gücümüzü toparlayıp Norveç maçına hazırlanacağız. Burada olmak evime dönmek gibi oldu. Türkiye'den erken ayrılarak hata yaptım. Beşiktaş’tan eski takım arkadaşım Sergen Yalçın’ı teknik direktör olarak ilk gördüğümde kahkaha attım. Teknik direktör olmasına, şampiyon olmasına saygı duyuyorum.

Mart ayındaki performans, bu işi almaya karar verdiğimde beni heyecanlandıran şey oldu. Takımın potansiyelini orada görmüş oldum. Yapacağım şey, o potansiyele tekrar nasıl ulaşabiliriz, bunu bulmak. Ahmed Kutucu Almanya için oynasın diye çok çalışmıştım ama o Türkiye'yi tercih etti. Almanya'da milli takımlarda oynayan çift pasaportlu oyuncuları tanıyorum ve onlarla çalıştım. Türkiye de daima yetenekli futbolcuların olduğu bir ülke olmuştur.

Ben burada başarılı bir teknik direktör olmak istemenin yanında aynı zamanda En Türk-Alman ya da En Alman-Türk olmak istiyorum. Almanya'da da Türkiye'deki baskı var ama buradaki gibi duygusal bakılmıyor. Neler olacağını, başıma neler gelebileceğini de tahmin edebiliyorum.

U21 Takımı'nda benim asistanım, bilimsel konularda çok tecrübeliydi. O yaş grubu için uzmandı. Burada öyle bir şeye ihtiyacımız olmayacak. Onun yerine, anadili Türkçe olan bir antrenör tercih ederim.

Ntvspor

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.