A Milli Kadın Voleybol Takımımız Avrupa Şampiyonu!

Dünya 1 numarası A Milli Kadın Voleybol Takımı Avrupa şampiyonu. Namağlup finale gelen Filenin Sultanları, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan'ı 3-2 mağlup ederek tarihinde ilk kez şampiyon oldu.

1

Belçika`nın başkenti Brüksel`deki Paleis 12 Salonu`nda oynanan tarihi maçta Ay-Yıldızlılar, finalde son Dünya Şampiyonu Sırbistan ile kozlarını paylaştı.

2

3

Yarı finalde İtalya karşısında şahane bir geri dönüşe imza atan Filenin Sultanları, Sırbistan`ı da karar setinde yenerek Avrupa şampiyonu oldu. Turnuvada oynadığı 9 maçı da kazanan Milliler, mutlu sona ulaştı.

4

5

Avrupa şampiyonalarında 2 gümüşün yanı sıra 3 de bronz madalyası bulunan Türkiye, Milletler Ligi şampiyonluğunun ardından "1" numara olarak katıldığı Belçika`daki organizasyonda da altın alarak tarih yazdı.

6

7

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası`nda üçüncü kez finale yükselmeyi başardı.

8

9

Tarihinde 2003 ve 2019`da finalde mücadele eden Filenin Sultanları, bu iki maçı da kazanamadı ve kürsünün ikinci basamağında yer aldı. Türkiye, FIVB ülkeler sıralamasında ilk basamakta yer alıyor.

10

11

Filenin Sultanları resmi maçlarda üst üste 15. galibiyetini aldı.

12

13

FIVB Milletler Ligi`nde altın madalya alan ve bu organizasyonda son 6 maçını kazanan Türkiye, Avrupa Şampiyonası`nda da sahaya çıktığı 9 maçı galip bitirdi.

14

15

16

17

18

19

20

TRT

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.