anlatıYORUM / "GÖRÜMCE"  FİLMİNDEYİZ
                                                                                               
BURSA  ARENA / Haber Merkezi

Tuğçe YILDIRIM
 
 
GÖRÜMCE
‘Görmeyim Ömrümce’
 
2 Aralık’ta vizyona giren ‘Görümce’ üç günde 304 bin kişi tarafından izlenmiş bulunmakta.
Gupse Özay’ın yazıp yönettiği içimizden bir film sade ,esprileri yüzeysel ve anlaşılır. Her yaşa hitap eden, ailecek izleyebileceğiniz sabah veya akşam fark etmeksizin izlediğinizde beyninizi yormayacak bir film aynı zamanda. Sabah ilk seans belli sinemalarda daha uygun fiyatlı olduğu için ilk seansta izlediğim ve sıkıntı çekmediğimden bu detayı sizlerle paylaşıyorum.

Gelin-görümce çatışmasını görümce üzerinden aktarıyor. Eda Ece’nin hayat verdiği gelin karakteri gibi gerçek hayatta o kadar sakin ve saf bir insan olmak çok zor.
‘Doktorlar’ dizisindeki Zenan’ın görümcesi ile çatışması gibi bir çatışma olduğunda işler kördüğüme dönebilir. Zenan’ın ‘örümcek’ demesi görümcesine kendim için espri niyetine kullandığım bir kelimedir.
Görümce kelimesini uyandırdığı algıdan ötürü hiç sevmem. İki kız kardeş olmak, abla demek daha samimi gelmiştir bana. Kızdırmak amaçlı yenge demek, uğraşmak için görümce denmesi zevkli olabiliyor.   
Filme dönecek olursak görümce olabilmek için öncelikle bir teklif gerekiyor. Vee her kadını etkileyecek bir evlenme teklifi gerçekleşiyor. Böyle bir teklifi izledikten sonra erkeklerin çok başı ağrıyacağını düşünüyorum.
Hayaller ve hayatlar aynı olmasa da umut etmekten vazgeçmeyelim..
Hayaller demişken bunun üzerine çok güzel bir konuya değiniyor Gupse Özay. Kız çocularına verdiğimiz değer. Bizler bir prenses olarak yetişiyoruz. Prensesler şöyle davranır ,şunu yapar ,beyaz atlı prensi gelir ve mutlu son.
Kadın hem evlenip hem çalışamaz, kadınlar okuyamaz, kadınlar sadece güzel olmak zorundadır.
Barbie bebeklerimiz gibi olmamız gerektiğine inanıp o vücut ölçülerinin güzel olduğuna inandırılmış ,sağlık için değil güzellik için estetikler olup doğallıktan uzaklaşan insanlar haline gelinmiş durumda…
Bu konuyu işleyiş tarzı o kadar naifti ki kimsenin canını acıtmadan çok güzel anlatmak istediğini aktarmış Gupse Özay.
Tabiidir ki bunları aktarırken;  oyunculuklar için söyleyebileceğim,  gerçekten rolünün hakkını vermiş tüm oyuncular. Mizahı yakalabilmek için biraz abartı doğal olarak vardı.
Film hakkında daha fazla bilgi aktarmak istemiyorum biraz merak uyandırmayı başarabilmişimdir umarım ki..
Türk Sinemasına katkıda bulunup ,gülüp eğlenebileceğiniz, güzel vakit geçirebileceğiniz bir filme ne dersiniz?
Evetse o zaman herkes Görümce’ye iyi seyirler..
……….
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.