Viyanalı flüt virtiözü Walter Auer Bursa'da

BURSA ARENA / Haber Merkezi

BBDSO Sahnesi, Dünyaca Ünlü Sanatçıları ve Eserlerini Ağırlamaya Devam Ediyor

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO) 1 Şubat Perşembe akşamı Viyanalı flüt virtiözü Walter Auer’i ağırlamaya hazırlanıyor. Konserde ayrıca İtalyan orkestra şefi Antonio Pirolli yönetiminde Sergei Rahmaninov’un meşhur 1. Senfonisi de icra edilecek eserler arasında yer alıyor.

Uludağ Premium’un sponsorluğunda Bursa Filarmoni Derneği’nin desteklediği ve klasik müziği daha geniş kitlelere ulaştıran Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası’na (BBDSO), 1 Şubat Perşembe akşamı dünyanın en prestijli orkestralarından Viyana Filarmoni Orkestrası’nın birinci flütçüsü Viyanalı flüt virtiözü Walter Auer konuk oluyor. Saverio Mercadante’nin “Mi Minör Flüt Konçertosu”nu BBDSO orkestrası eşliğinde seslendirecek Walter Auer, flütün eşsiz tınısıyla dinleyicilere büyülü anlar yaşatacak.

Sergei Rahmaninov’un 1. Senfonisi’nin de çalınacağı konser, ünlü İtalyan orkestra şefi Antonio Pirolli tarafından yönetiliyor. Birinci senfonisi ile çağının önemli senfoni bestecileri arasına giren Rahmaninov’un büyük bir besteci olacağını müjdeleyen bu eser, Bursa’da ilk defa müzikseverlerle buluşuyor.

1 Şubat Perşembe akşamı saat 20:00’da Bursa Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Merinos’ta düzenlenecek konserin biletleri BBDSO resmi sitesi http://www.bursasenfoni.gov.tr ‘den satın alınabiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.