Türkvizyon Şarkı Yarışması, 26 ülkenin katılımıyla gerçekleşecek

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türk dünyası ülkelerinin ortak katılımıyla her yıl düzenlenen şarkı yarışması, bu yıl pandemi nedeniyle çevrim içi gerçekleşecek. 26 ülkeden sanatçıların yer alacağı yarışmanın sunuculuğunu, İstanbul’dan Esra Balamir, Refik Sarıöz ve Nermin Barış sunacak.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen 2020 Türkvizyon Şarkı Yarışması, Türk Müzik Birliği Televizyonu (TMB TV) yayıncılığı tarafından bu yıl İstanbul’da çevrim içi olarak düzenlenecek. 20 Aralık 2020 tarihi TSİ 16.00’da başlayacak olan yarışmada, 26 ülkeden 26 sanatçı katılacak. Türk Dünyası Şarkı Yarışması, TMB ve Alpha Media ortak yapımıyla ekranlara gelecek.

TÜRKVİZYON ŞARKI YARIŞMASINDA TÜRKİYE’Yİ “ERTAN V İSRAFİL” TEMSİL EDECEK
Daha önce kaydedilmiş performanslarını TMB TV’ye gönderen katılımcılar, her ülkenin jürisi tarafından 1-10 arasında puanlar ile derecelendirilecek. Salgın nedeniyle çevrimiçi (online) olarak düzenlenen şarkı yarışmasında Türkiye’yi “Ertan V İsrafil”, “Ne Yaptıysam Olmadı” şarkısı ile temsil edecek.

AZERBAYCAN İÇİN SARI GELİN’İ 26 FARKLI ŞEKİLDE OKUDULAR
Yarışma çerçevesinde, 26 Ülkeden 26 Türk sanatçı, Azerbaycan’a destek vermek amacıyla Azerbaycan türküsü Sarı Gelin’i seslendirdi. Yarışmanın bu seneki “Özel Sempati Ödülü” bu performanslara göre belirlenecek.

TÜRKVİZYON ŞARKI YARIŞMASI
Türkvizyon Şarkı Yarışması, TMB TV, TÜRKSOY ve o yılın Türk Dünyası Kültür Başkenti’nin işbirliğiyle her yıl Türk dünyası ülkeleri arasında düzenlenen tek şarkı yarışması. 2013 yılında ilk kez Eskişehir kentindeki Anadolu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonu’nda düzenlenmeye başlayan yarışmada, bu yıl 26 sanatçı sahne alacak.

(QHA)

Anahtar Kelimeler:
IzyonŞarkı Yarışması
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.