Taliban, Türk dizilerine savaş açtı: "Kadınların olduğu dizileri yayınlamayın"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ağustos ayında Afganistan yönetimini ele geçiren Taliban, Türk dizilerine savaş açtı... AFP, Taliban'ın TV kanallarına "Kadınların olduğu dizileri yayınlamayın" talimatını verdiğini duyurdu.

Kurtlar Vadisi, Muhteşem Yüzyıl, Çukur, Fatmagül’ün Suçu Ne gibi dizilerin çok popüler olduğu Afganistan’da Taliban yönetiminden yeni bir karar geldi…

Taliban Fazileti Sağlama ve Kötülüğü Koruma Bakanlığı bir açıklama yaptı.

Sözcü'nün Fransız haber ajansı AFP’den aktardığı haberde, Taliban bünyesindeki bakanlığın televizyon kanallarına “dini bir rehber” gönderdiği ve bundan sonra kadınların yer aldığı dizi ve programların yayından kaldırılması gerektiği çağrısı yaptığı belirtildi.

KADIN GAZETECİLERE DE YENİ UYARI

Taliban yönetimi ayrıca ekran karşısına geçecek kadın gazetecilerin de uygun bir başörtü takmasını isterken, “İslam ve Afgan değerlerine uygun olmayan film ve programlar yasaklanacak” ifadesi kullanıldı.

Bakanlık sözcüsü Hakif Muhacir, “Bunlar kural değil dini bir rehber niteliğinde” dedi. Göreve geldiklerinde “Biz eski Taliban değiliz. Biz Taliban 2.0’ız” açıklaması yaparak daha ılımlı bir politika izleyeceklerini söyleyen Taliban buna rağmen bu süreçte basın özgürlüğüne zarar vererek gazetecilere şiddet uyguladı ve kadınların üniversiteye gidebilmeleri için yeni giysi kuralları oluşturdu.

KASETÇALAR SAHİBİNE KIRBAÇ CEZASI VERİLİYORDU

ABD önderliğindeki Batılı güçlerin ülkede bulunduğu 20 yıllık süreçte Afgan televizyonlarında Popstar gibi müzik yarışmalarının yanı sıra Türk ve Hint dizileri de revaçtaydı.

1996-2001 yılları arasında ülkeyi yöneten Taliban yönetimi o dönemde de televizyon, sinema ve diğer eğlence araçlarını yasaklamıştı. O dönemde televizyon izleyenlere ceza verilirken, kasetçalar sahiplerine kırbaç cezası veriliyordu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.