Squid Game hayranlarının sevebileceği 5 Güney Kore yapımı Netflix dizisi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Netflix'in kütüphanesinde birçok Güney Kore yapımı yer alıyor

Dijital yayın platformu Netflix'in bugüne kadarki en başarılı orijinal içeriği Squid Game tüm dünyada büyük bir yankı uyandırdı.

İzlenme rekorlarını altüst eden Squid Game'in yanı sıra The King's Affection, Hometown Cha-Cha-Cha ve My Name gibi diziler de izleyicilerin beğenisini toplamayı başardı. Hometown Cha-Cha-Cha şu anda Türkiye listesinde 10. sırada yer alıyor. 

Aynı listede ilk sırada yer alan Hellbound, Güney Kore içeriklerine meraklı izleyicilerin bir süredir en büyük gözdesi. 2019'da yayımlanan Crash Landing on You da daha fazla Güney Kore yapımı izlemek isteyenlerin göz atabileceği içerikler arasında. 

Squid Game'in 2. sezonunu beklerken izlenebilecek bu 5 dizinin özetiyse şu şekilde:

Hellbound (1 sezon, 6 Bölüm): Seul'un tam ortasında, kalabalığın gözleri önünde cehennem gösterileri gerçekleşmeye başlar. Dini organizasyon The New Truth'un lideri Jung Jinsu yalnızca günahkarların cehenneme gideceğini söyler. Avukat Min Hyejin, Jung'a meydan okur ve tehlikede olanları korumaya çalışan birkaç kişiyle birlikte güçlerini birleştirir. 

The King's Affection (1 Sezon, 14 Bölüm): Veliaht prens öldürüldüğünde onun kılığına girerek tahta geçen ikiz kız kardeşi zorlu bir görevle karşı karşıyadır. Hem kimliğini hem de ilk aşkına karşı hissettiği duyguları gizlemesi gerekir. 

Hometown Cha-Cha-Cha (1 Sezon, 16 Bölüm): Büyük şehirden gelen bir diş hekimi küçük bir sahil kasabasında muayenehane açar. Burada kendisine neredeyse her açıdan zıt, becerikli ve yakışıklı bir adamla tanışır. Romantik komedi türündeki dizi zıt kutupların birbirini çekmesini konu alıyor.

My Name (1 Sezon, 8 Bölüm): Babasının öldürülmesinin ardından intikam almak isteyen genç bir kadın, güçlü bir mafya liderine güvenerek polis teşkilatına girer. Jiwoo adındaki kadın intikam hırsını dindirmeye çalışırken pek çok sert gerçekle karşı karşıya kalır. 

Crash Landing on You: (1 Sezon, 16 Bölüm): Güney Koreli zengin bir kadın yamaç paraşütü yaparken yanlışlıkla Kuzey Kore'ye iner ve burada saklanmasına yardım eden bir askerle tanışır. İkisinin de hayatı geri dönülmez biçimde değişir. 

Independent Türkçe, Forbes

Derleyen: Esra Güngör

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.