Nilüfer Kent Tiyatrosu Açıkhavada: "Übü Hep Übü" ayakta alkışlandı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Nilüfer Kent Tiyatrosu Açıkhavada” etkinlikleri kapsamında sahnelenen “Übü Hep Übü” isimli oyun büyük ilgi gördü. Çağlar Çorumlu’nun rol aldığı oyunu, sanatseverler dakikalarca ayakta alkışladı.

Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, kendi oyunlarının yanı sıra usta oyuncuların rol aldığı tiyatro oyunlarını da, “Nilüfer Kent Tiyatrosu Açıkhavada” etkinliklerinde sanatseverlerle buluşturuyor. Etkinlikler kapsamında daha önce “Yaşlı Kadın ve Papağan” adlı çocuk oyunu ile “Şimdi Soruyorlar Bana Aziz Bu Hikâyeler Nerden…” oyununun prömiyeriyle tiyatro tutkunlarının karşısına çıkan Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, bu kez de “Übü Hep Übü” adlı oyunu, Balat Atatürk Ormanı’ndaki açık hava sahnesinde konuk etti.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kuralları çerçevesinde oluşturulan alanı dolduran yüzlerce tiyatro tutkunu, oyunu ilgiyle izledi. Çağlar Çorumlu’nun “Übü” karakterini canlandırdığı oyun, izleyenleri güldürdü.

Sembolist ve absürt tiyatronun en önemli simgelerinden biri olan Alfred Jarry'nin, 1888 yılında yarattığı karakter Übü, yine Alfred Jarry ve François Rabelais, William Shakespeare, C.H. Grabbe, George Büchner'in yapıtlarından yararlanarak Özgür Erkekli'nin kalemi ve rejisiyle izleyici karşısına çıkıyor. Taşlama komedisi olan “Übü Hep Übü” oyununda, yüceltilmiş toplumsal değerler alçaltılarak, tüm aşağı değerler yüceltiliyor.
Nilüferli tiyatro tutkunlarının ilgiyle izlediği “ Übü Hep Übü” adlı oyun, gecenin sonunda dakikalarca ayakta alkışlandı.

Oyunun sonunda sahneye çıkan Nilüfer Belediye Başkan Vekili Mahmut Demiröz, Çağlar Çorumlu ve ekibini çiçek vererek kutladı.

Mart ayından bu yana ilk kez sahneye çıktıklarını belirten Çağlar Çorumlu da, Nilüfer Belediyesi’ne ve Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu’na teşekkür etti. Çorumlu, “Bu gece bir ilk olsun, sonuncusu olmasın. Nice etkinliklerde görüşmek dileğiyle” ifadelerini kullandı.

Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Ali Düşenkalkar da, “Nilüfer Kent Tiyatrosu olarak açık alanlara çıktık. Kapalı dönem hepimizi sıktı ve biz, sizlere ulaşmak istiyoruz. “Nilüfer Kent Tiyatrosu Açıkhavada” etkinlikleri kapsamında İstanbul’dan 3 dost tiyatromuzu daha sizlerle buluşturacağız. Diğer yandan çocuk oyunumuz hem Balat Atatürk Ormanı’nda hem de köylerde oynanmaya devam ediyor. Bizi takip etmeye devam edin” şeklinde konuştu.

Açık havada tiyatro keyfi devam edecek

Nilüfer’de yıldızların altında tiyatro izleme keyfi devam edecek. Murathan Mungan’ın şair Orhan Veli Kanık’ın şiirlerinden kurgulayarak yazdığı, başarılı oyuncu Reha Özcan’ın yıllar sonra sahneye taşıdığı tek kişilik oyun “Bir Garip Orhan Veli” 12 Ağustos Çarşamba günü, Levent Üzümcü’nün rol aldığı “Aziz Nesin Kabare” oyunu 19 Ağustos Çarşamba günü ve Sumru Yavrucuk’un rol aldığı “Shirly” adlı oyun da 29 Ağustos Cumartesi günü Balat Atatürk Ormanı’nda ana sahnede Nilüferli tiyatro tutkunlarıyla buluşacak.

“Yaşlı Kadın ve Papağan” adlı çocuk oyunu, 7-14-21-29 Ağustos tarihlerinde Balat Atatürk Ormanı’nda, 4-11-18-25 Ağustos tarihlerinde de kentin kırsal mahallelerinde sahnelenmeye devam edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.