Balköy Kırım Tatar Nakış Sergisi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ankara Gölbaşı Ballıkpınar Köyü’nde kırsal kalkınmayı hedefleyen Balköy Projesi’nin devamı olarak Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi’nce yürütülen Kırım Tatar Nakış İşleme Eğitimi Projesi Sergisi, bugün Ankara Armada Alışveriş Merkezi’nde halkın beğenisine sunuldu.

Ankara ilinin Gölbaşı ilçesindeki Ballıkpınar Köyü’nde kırsal kalkınmayı hedefleyen Balköy Projesi’nin devamı olarak Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen Kırım Tatar Nakış İşleme Projesi kapsamında üretilen ürünler, Ankara Armada AVM’de sergilendi. Aynı gün saat 14.30’da Kırım Tatar Dans gösterisi programı da gerçekleştirildi.

Vatandaşlar Balköy Projesi çerçevesinde üretilen geleneksel Kırım Tatar nakış ürünleri vesilesiyle Kırım Tatar kültürü ve sanatı ile tanışma fırsatı buldular. Ayrıca Kırım Derneği Genel Merkezinin halkoyunları ve müzik topluluğu “Cıyın Ansambli” de sergi esnasında geleneksel Kırım Tatar halk danslarını sergiledi. Evelina Kemileva’nın hocalığında Kırım Tatar gençler ve çocuklardan oluşma “Cıyın Ansambli”nin dansları ziyaretçilerin ilgisini çekti.

Programın sonunda Ballıkpınar Muhtarı Yılmaz Akbay tarafından Cıyın Ansambli oyuncularına hediyeler takdim edildi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.