Ukrayna'nın ünlü rock grubu Okean Elzı, İstanbul'da sahne aldı

Ukrayna'nın ünlü rock grubu Okean Elzı, Ukrayna'ya destek için İstanbul’da büyük bir konser verdi.

Grubun solisti Svyatoslav Vakarçuk, konserden elde edilen gelirin Ukrayna’daki savaştan etkilenen çocuklara, sağlık kurumlarına ve Türkiye’de 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinde zarar gören insanlara bağışlanacağını açıkladı.

KONSERDE KIRIM TATAR BAYRAĞI AÇILDI

Okean Elzı grubu “Ukrayna için Yardım” (Help for Ukraine) turnesi kapsamında dün İstanbul'da Uniq Açıkhava’da konser verdi. Binlerce Ukrayna ve Türk vatandaşının katıldığı konserde “Yaşasın Ukrayna”, “Kırım Ukrayna” sloganları atıldı. Grubun solisti Svyatoslav Vakarçuk, “Yakın zamanda konserimizi Yalta’da vereceğimize inanıyoruz” ifadelerini kullanarak sahnede Kırım Tatar bayrağını açtı.

Bununla birlikte Svyatoslav Vakarçuk, Türkiye’nin Ukrayna’ya insani, askeri yardım ve esir değişimi gibi farklı alanlarda verdiği desteğe de dikkat çekerek Türkiye yönetimine ve Türk halkına teşekkür etti.

GRUP, SAVAŞIN BAŞINDAN BERİ YARDIM KONSERLERİ DÜZENLİYOR

Ukrayna’nın en popüler rock gruplarından biri olan Okean Elzı’nın ünü, ülkenin çok ötesine yayılmış durumda. Yaptığı müzikle dinleyicilerin dikkatini çekmeyi, birleştirmeyi başaran grup, kalbe dokunan eşsiz müzik ve güçlü şarkı sözleriyle de dikkat çekiyor. Daha önce Polonya, Almanya, Kanada, ABD, İngiltere, Avustralya başta olmak üzere birçok ülkede defalarca dinleyicilerin kalbini fetheden grup, her konserini samimiyet ve sevgi dolu duygusal bir olaya çevirmeyi başarıyor.

Grup, ilk yardım konserini 24 Nisan 2022’de işgalci Rusya’nın Ukrayna başkenti Kıyiv'e düzenlediği füze saldırıları sırasında binlerce insan için sığınak haline gelen Kıyivv metrosunda verdi. "I will be good” (İyi olacağım) adlı konserin canlı yayınına 22'den fazla ülkeden katılım gerçekleşti ve yayın sırasında toplanan 9 milyon grivna, bombardımanlar sonucu yaralanan çocukların tedavi edildiği Mıkolayiv ve Zaporijjya’daki hastanelere tıbbi ekipman satın almak için kullanıldı.

VAKARÇUK: UKRAYNA'NIN TÜM DÜNYANIN DEMOKRASİSİ VE ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN SAVAŞTIĞINI HATIRLATMAK İSTİYORUZ

Grubun solisti Svyatoslav Vakarçuk “Ukrayna için Yardım” turnesinin ana amacını şu şekilde anlatıyor;

“Turnemizden elde edilecek gelir bu korkunç savaşta acı çeken Ukraynalı çocukların ihtiyaçları için kullanılacak ve elbette turnemizin öncelikli hedefi bu çocuklar için bir fon yaratmak. Ancak bir diğer amacımız daha var. Bugün Ukraynalıların sadece ülkeleri için savaşmadıklarını, aynı zamanda tüm Avrupa'nın ve dünyanın demokrasisi, özgürlüğü ve gelişimi için nöbet tuttuklarını tüm dünyaya hatırlatmak istiyoruz…”

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.