TROYA Efsanesini Kanada'ya taşıdı

“Troy” Sergisi, Kanada’nın London Kentinde Yer Alan London Art Space’te Açıldı!

Anadolu’nun kültürel değerlerini eserlerine yansıtan sanatçı ve öğretim üyesi LUKA, yirmi beşinci kişisel sergisiyle Troya efsanesini Kanada’nın Ontario eyaletinde yer alan London kentine taşıdı! Aynı zamanda Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Sanat Bölümü Başkanı olan Prof. Dr. Lütfü Kaplanoğlu (LUKA) London Art Space’te açılan “Troy” sergisindeki eserleriyle sanatseverleri, Homeros döneminden kalan bu muhteşem Anadolu antik kentinin aşk ve savaşla iç içe geçmiş ruhunu yeniden keşfetmeye davet ediyor. LUKA’nın, Anadolu’dan ilham aldığı gravürlerinden oluşan bir retrospektif seçkisi sunan “Troy” sergisi, 31 Ekim 2023 tarihine kadar London Art Space’te ziyarete açık olacak.

Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Sanat Bölümü Başkanı, öğretim üyesi ve sanatçı Prof. Dr. Lütfü Kaplanoğlu’nun (LUKA) yirmi beşinci kişisel sergisi “Troy”, misafir öğretim üyesi olarak gittiği Ivey Business School’un da yer aldığı Kanada’nın London, Ontario bölgesindeki London Art Space’te 14 Ekim’de açıldı.

Bugüne kadar 200’ün üzerinde ulusal ve uluslararası karma sergiye katılan, yirmi dört kişisel sergi gerçekleştiren, çeşitli sanat projeleri yöneten ve önemli koleksiyonerlerde eserleri bulunan LUKA, eserlerinde Anadolu’nun zengin kimliğinden ilham alıyor. LUKA, yeni sergisi “Troy”da da Anadolu’nun kültürel dokusunu taşıyan ve Troya’ya atıf yapan eserlerini sergiliyor. Küratörlüğünü Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Derya Aydoğan’ın üstlendiği sergi, sanatseverleri dünyanın en ünlü antik kentlerinden biri olan Troya’da kültürel ve tarihi bir yolculuğa davet ederek geçmişin giz’lerini açığa çıkarmaya çağırıyor.

Anadolu’dan ilham aldığı gravürlerinden oluşan bir retrospektif seçkisi olan “Troy” sergisi, sanatçının uzun yıllardır üzerinde çalıştığı bir proje olma özelliğiyle öne çıkıyor. LUKA çalışmalarını ve sergiyi “Birçok medeniyeti ağırlamasıyla dünyada eşine az rastlanır bir kültür katmanı olan Anadolu coğrafyası, çalışmalarımın odağını oluşturuyor. Serginin önemli bir seçkisini oluşturan at figürleri, maceracı ve güçlü karakterleriyle benim seyyah ruhumun da yansıması; savaşçı figürler ise hayatım boyunca içimden atamadığım gitme, varma arzusuyla kalma noktasında verdiğim mücadelenin bir metaforu olarak görülebilir. Aşk ve savaşı bir arada içine almış olan Troya’nın aslında en ilkel dürtülerimize kaynaklık etmesini de kutlamak istedim,” sözleriyle aktarıyor.

LUKA’nın “Troy” sergisi, 31 Ekim 2023 tarihine dek London Art Space’te görülebilir.

bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.