TOHUMLUK VAKFI ve 1BAŞKA TİYATRO rüya gibi bir sahnede buluştu

Bursa’da 7 yıl önce “iyilik için tiyatro” mottosuyla kurulan 1Başka Tiyatro’nun Beyaz Merdiven adlı 6. oyunu 5 Haziran 2023 tarihinde perdesini açtı.

İçlerinde Tohumluk Vakfı gönüllülerinin de bulunduğu 1Başka Tiyatro’nun oyuncu kadrosu, çeşitli mesleklerden aktif iş hayatları olan, tiyatroya gönül vermiş bir grup amatör sanatseverden oluşuyor.

Hiçbir ticari kazancı olmayan bu tiyatro topluğu sanat ve iyiliği bir araya getirebilmek için 7 yıldır tüm oyunlarını çeşitli STK’lar ve yardım projeleri yararına sahneliyorlar.

Pınar Ayhan ve Tohumluk Vakfı’nın da anlatıldığı Beyaz Merdiven adlı oyunda insanları uyandırmak amacıyla yola çıkan bir kumpanyanın sahnelediği hikayeler anlatılırken, o beyaz merdivenin çeşitli basamaklarında yer alan sürpriz isimlerle karşılaşıyorsunuz.

Bir insanın dünya hayatında, bakış açısının genişlediği her zaman diliminde, aslında Bilinç Merdiveni’nin bir üst basamağına nasıl çıktığını ve son basamaktaki bilgi kütüphanesine ulaşmak için yaşadığı özel serüveni anlatırken hem güldürüyor hem ağlatıyor hem de düşündürüyor.

5 Haziran’daki prömiyere en ön sırada katılan Tohumluk Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Ayhan, sahnede kendisini canlandıran Elif Epiri’yi gözyaşlarıyla izlerken, sahnedeki 1Başka Tiyatro oyuncularına da duygu dolu zor anlar yaşattı.

9 Haziran’da Tohumluk Vakfı yararına oynanan Beyaz Merdiven’i izlemeye gelen tüm Tohumluk Vakfı ailesi oyundan sonra sahnede BİR olmanın hazzını yaşadı.

Oyuncular:
Ahmet Albayrak
Burçe Sözüçetin
Cihan Odabaş
Elif Özhan
Funda Poyraz
Gamze Geylani
Güler Uğurlu Altınel
Handan A. Varyemez
Özgür Altınel
Serhan Şençayır
Zeynep Varol Aksoy
Elif Epiri
Özgür İde Acarbabacan

Yazan: Elif Epiri
Yönetmen-Düzenleyen: Melisa İclal Yamanarda
Yönetmen Yardımcısı: Özgür İde Acarbabacan
Koreografi: Pelin Elcik Yorgancıoğlu
Ses Işık: Sebahattin Kılınç
Kostüm: Gönül Akıllı
Dekor: Zeynep Varol Aksoy
Afiş Tasarım: Özgür Altınel
Aksesuar Tasarım: Cihan Odabaş

bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.