Şeb-i Arus 750. Yıldönümü Törenleri Sona Erdi

'Vuslat Vakti' temasıyla düzenlenen Hazreti Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri, 'Şeb-i Arus' programı ile sona erdi. Programa katılan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Hazreti Mevlana'yı saygı ve hürmetle anarak dünya üzerindeki haksızlık, zulüm ve adaletsizliğin son bulmasını diledi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İsrail'in Filistin'deki baskıcı politikalarını eleştirerek, Mevlana'nın insan sevgisinin, kardeşçe yaşamanın, hakka ve hukuka riayet etmenin önemini vurguladı.

"Vuslat Vakti" temasıyla düzenlenen Hazreti Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri, "Şeb-i Arus" programı ile sona erdi.

Programa katılan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Hazreti Mevlana'yı saygı ve hürmetle anarak dünya üzerindeki haksızlık, zulüm ve adaletsizliğin son bulmasını diledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İsrail'in Filistin'deki baskıcı politikalarını eleştirerek, Mevlana'nın insan sevgisinin, kardeşçe yaşamanın, hakka ve hukuka riayet etmenin önemini vurguladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, programda yaptığı konuşmada, Hazreti Mevlana'nın öğretilerini hayatın her alanında uygulamayı temenni etti ve barış dolu bir dünya inşa etmek için birlikte çaba sarf etmenin önemine vurgu yaptı.

Programda konuşan diğer konuşmacılar da Mevlana'nın öğretilerini ve değerlerini yaşamın merkezine koyma çağrısında bulundular.

Konya Hakimiyet'te yer alan habere göre program, Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı ve İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi Genel Direktörü Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç'ın Mesnevi sohbetiyle devam etti.

Ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu eşliğinde sanatçı Ahmet Özhan tarafından Türk tasavvuf müziği konseri verildi.

Program, Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu’nun Mevlevi Ayini Şerifi ile sona erdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.