Kırım Derneği Kırıkkale Şubesinden Tepreş Şenliği

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin Kırıkkale Şubesi önceki gün Kırım Tatarlarının baharın gelişini karşıladığı Tepreş Şenliği kutlama etkinliği düzenledi.

Kırım Tatarlarının her sene baharın gelişini kutladığı Tepreş Şenliği bu yıl da Kırıkkale'de renkli görüntülere sahne oldu. Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin Kırıkkale Şubesi tarafından 7 Mayıs 2023 tarihinde Pazar günü Kırıkkale'nin Keskin ilçesindeki Yoncalı Köyü'nde düzenlendi. "Geleneksel 3. Tepreş Şenliği"ne çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik; İstiklal Marşı, Kırım Tatar Milli Marşı "Ant Etkenmen"in okunmasıyla başladı. Ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua merasimi yapıldı. 

344923908 1409689916434069 9210123088741754103 n

KIRIKKALE'DEKİ TEPREŞ ŞENLİĞİ DOLU DOLU GEÇTİ

Çocukların keyifle vakit geçirdiği şenlikte, Qalakay tıkırtma (ekmek yuvarlama), Kırım Tatar Halk dansları, Keskin yöresi halayı, Kırıkkale İl Kültür Müdürlüğü halk sanatçılarının sunumu, Kırıkkale Belediyesi mehteran ekibinin gösterileri, Kırım Tatar Dans ve Müzik Topluluğu Cıyın Ansambli'nin dans gösterileri, Kırım Sılay-i rahim (mezarlık ziyareti), Kültür Evi'nin bahçesine ağaç dikimi ve Kırım Tatar Mutfağı yemek sunumu gibi çeşitli etkinlikler yapıldı. 

ŞENLİKTE KIRIMOĞLU'NA SELAM GÖNDERİLDİ

Etkinlikte konuşma yapan Kırım Derneği Kırıkkale Şubesi Başkanı Uğur Yaşar Uygun, vatan Kırım'ın Rusya'nın işgalinde olduğunu hatırlatarak, "Şenliğimize davet ettiğimiz ancak çalışmaları sebebiyle katılamayan Yolbaşçımız Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun sizlere selamlarını sunuyorum. Yakın zamanda ülkemizi yasa boğan başta Kahramanmaraş ve Hatay olmak üzere, 11 ilimizi kapsayan büyük depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Uygun, Kırım Tatarlarının kültürünü Tepreş gibi etkinlikler sayesinde yaşatmaya devam ettiğini vurguladı. 

Image

Etkinlik kapsamında Yoncalı Kırım Tatar Kültür Evi'nin açılışı yapıldı. Ardından kültür evinin bahçesine fidan dikildi. 

teprec-senligi2.jpg

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.