Ezgi'nin Günlüğü 6 Mart'ta Bursa'da

Türkiye’nin kült protest müzik gruplarından Ezginin Günlüğü, Mart ayında dört konser ile sahnede. Konser serisi 4 Mart Cumartesi günü İstanbul Kozyatağı Kültür Merkezi’nde başlayacak. Ardından 6 Mart Pazartesi günü Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB), 17 Mart Cuma günü Erzurum Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi ve 29 Mart Çarşamba günü ise Ankara MEB Şura Salonu’nda gerçekleştirilecek konser ile tamamlanacak. Konserler, yıllardır dillerden düşmeyen duygusal ve hareketli Ezginin Günlüğü şarkılarıyla dinleyenlere farklı duyguları bir arada yaşatacak.

Grubun mart ayı programında yer alan konserlerinin biletleri kültür, sanat, eğlence ve spor alanındaki tüm etkinliklere tek platformdan ulaşılabilmesini sağlayan Biletinial’dan satışa sunuldu.

Ezginin Günlüğü, 1982 yılından beri Türkiye’de protest müziğin en uzun soluklu icracılarından biri olarak geniş bir dinleyici kitlesine ulaştı. Nâzım Hikmet'in, Orhan Veli'nin ve diğer önemli şairlerin şiirlerine yaptıkları bestelerle öne çıkan grubun Azeri türkülerine getirdiği çağdaş yorumlar beğeniyle karşılandı.

“Düşler Sokağı” parçasıyla tüm Türkiye’de tanınan grup, 1990 yılında “Ölüdeniz” albümünü yayınladı. Bu albümden sonra dağılma süreci yaşayan Ezginin Günlüğü, Nadir Göktürk tarafından yeni müzisyenlerle yeniden kuruldu. Bu ikinci dönemde yayınlanan “İstavrit”, “Oyun”, “Ebruli”, “Hürriyet’e Doğru”, “Aşk Yüzünden”, “Rüya”, “Her Şey Yolunda”, “İlk Aşk”, “Dargın mıyız?”, “Çeyrek”, “Eski Arkadaş”, “İstanbul Gibi” ve “Aşk Zamanı” albümleriyle Ezgi’nin Günlüğü Türk müzik tarihine adını yazdırdı.

bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.