Eurovision 2023 Ukrayna'da yapılamayacak

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Avrupa Yayın Birliği (EBU), ülkedeki mevcut durum nedeniyle, Ukrayna’nın Eurovision’a ev sahipliği yapmayacağını açıkladı. Yarışma organizatörlerinin, Eurovision 2023’e ev sahipliği yapma olasılığını görüşmek için yarışmada ikinci olan Birleşik Krallık’a başvurduğu bildirildi.

Avrupa Yayın Birliğinin (EBU), bugün yayımladığı yazılı açıklamada, objektif bir analizin ardından mevcut koşullar çerçevesinde Ukrayna’da Eurovision Şarkı Yarışması düzenlenmesi için gerekli güvenlik ve operasyonel garantilerin yerine getirilemeyeceği belirtildi. UA. Suspilne televizyon kanalına işbirliği için teşekkür eden EBU, “Alınan karar sonucunda, kurallara uygun olarak ve etkinliğin devamlılığını sağlamak için EBU, Eurovision 2023’ün, bu yıl ikinci olan Birleşik Krallık’ta düzenlenmesi konusunda BBC ile görüşmelere başlayacak.” denildi.

Aynı zamanda EBU, Ukrayna’nın zaferinin gelecek yılki yarışmaya yansımasını istediklerini kaydederek, “Bu konu, olası ev sahipleriyle yaptığımız görüşmelerde bizim için bir öncelik olacak.” ifadelerine yer verdi.

EUROVİZYON 2022’NİN KAZANANI UKRAYNA OLDU

İtalya’da bu yıl 66’ncısı düzenlenen, toplamda 41 ülkenin katıldığı Eurovision Şarkı Yarışması’nı “Stefania” adlı şarkısıyla Ukrayna’yı temsil eden “Kaluş Orkestra” grubu kazandı. “Kaluş Orkestra” grubu, “Stefania” adlı şarkısıyla toplamda 631 puan alarak birinci seçildi.

QHA

Anahtar Kelimeler:
UkraynaEurovision 2023EBU
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.