'El Emeği Göz Nuru'nu  Sergilediler

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bodrum Halk Eğitimi Akşam Sanat Okulu Merkez Müdürlüğü’nün Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü çerçevesinde kurs programı içinde yer alan Bindallı ( Üç Etek) Kırkyama (Pacwork) Tel kırma, Mefruşat sergisi açıldı. Bir yıllık göz nuru, ele emeği eserler Turgutreis Sabancı Kültür Merkezi’nde görücüye çıktı.

Serginin açılışında bir konuşma yapan Bodrum Halk Eğitimi ve Akşam Sanat Okulu Kurum Müdürü Hayri Karagöl, kurslara olan ilgiden söz ederek “ Bodrum’da 76 kurs merkezimizde 700 kurs ve 13 bin 50 vatandaşımız kurslarımıza devam etmiştir” dedi.

Kurum Müdürü Hayri Karagöl daha sonra şunları söyledi:

“Bodrum Halk Eğitimi Merkezi Müdürü olarak Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürmekteyiz. Her yıl 31 Ağustos’tan diğer 31 Ağustos’a kadar olan süreç bizim bir yıllık eğitim ve öğretim sürecimizdir. Bu bir yıllık eğitim ve öğretim süreci içerisinde Bodrum Yarım adası içinde bulunan okullar dahil olmak üzere bu yıl 76 kurs merkezimizde 167 usta öğretici 10 kadrolu öğretmen 3 Müdür Yardımcısı benimle birlikte yaygın eğitim faaliyetlerini sürdürmeye çalıştık. En iyi şekilde sürdürdük. Bugün baktığımızda yaklaşık 700 kurs ve 13 bin 50 vatandaşımız kurslarımıza devam etti ve kursiyerimiz oldu. Burada da Bodrum’un güzel yerlerinden biri olan Turgutreis’te de yaygın eğitim faaliyetlerimiz sürmektedir. Bitez’de, Gölköy’de ,Yalıçitlik’te, Yalıkavak’ta Gümbet’te, Mumcular’da da faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu yaygın eğitim faaliyetleri sonucunda kursiyerlerimizin üretmiş olduğu ürünleri kurslarımıza katılamayan ve kurslarımız hakkında bilgisi olmayan veya kurslarımıza gelmek isteyip gelemeyen veya bizimle ilgili bilgi sahibi olmayan vatandaşlara aktarmak anlamında yıllık olarak çalışmaları Haziran ayı içerisinde faaliyet, sergi, gösteri olarak, konser olarak sergiliyoruz."

Kurs Öğretmeni Müzeyda Tokmak Buluz ve toplam 60 kursiyerin bir yıllık çalışmalarının sonunda ortaya çıkan eserlerin sergilendiği görseller büyük beğeni topladı.

Serginin açılışı öncesi Bodrum sosyal hayatına damga vuran İlkin & Defne Müzik Grubu mini bir konser ile konuklara unutulmaz bir müzik ziyafeti çekti. Serginin açılışında ayrıca kursiyerler tarafından yapılan ev işi kurabiye, tatlılar da sergiye katılanlara ikram edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.