Düzce'deki bereket festivalinde, Kırım Tatar kültürü tanıtıldı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Düzce’nin önemli festivalleri arasında yer alan Geleneksel Düzce Otları Bereket Festivali’nin altıncısı 2 Haziran 2022 tarihleri arasında Anıtpark-Millet Bahçesi’nde başladı. 5 Haziran 2022 tarihine kadar devam eden festivale Düzce Kırım Türkleri Derneği de katılım gösterdi. Kırım Derneği Genel Merkezi Cıyın Ansambli festivalde, Kırım Tatar halk oyunlarını ve Kırım Tatar kültürünü sergiledi.

Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından her yıl organize edilen Geleneksel Düzce Otları Bereket Festivali gerçekleşti. Festivale, Düzce Kırım Türkleri Derneği de katılım sağladı ve Kırım Tatar kültürü tanıtıldı. Kırım Derneği Genel Merkezinin desteğiyle, festivalde Kırım Derneği Genel Merkezi Cıyın Ansambli dans ekibinden Samet Cengiz ve Tuğçe Ağıral, Tım Tım, Taşlama, Ağır ava ve Kaytarma oynayarak Düzcelilere Kırım Tatar halk oyunlarının güzel örneklerini sergiledi.

Dernek yönetimi ve Cıyın Ansambli, 4 Haziran 2022 tarihi saat 14.00’te yapılan korteje katıldı.

Öte yandan, festival kapsamında Düzce Kırım Türkleri Derneğinin standında, Düzcelilere Çibörek ikram edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.